Hbo-scholen nemen legal tech serieus

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Hbo-scholen nemen legal tech serieus
Foto Shutterstock

Op initiatief van de Hogeschool van Amsterdam slaan vijf hbo- instellingen de handen ineen bij het opleiden van juristen met kennis van IT en digitalisering. Daarvoor starten in september 32 docenten uit Amsterdam, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Den Haag met een 8-weekse samenwerking; de legal tech denktank.

Masterclasses

De docenten volgen masterclasses en lezingen van experts op het gebied van legal tech en innovatie, door onder meer Harm Bavinck (Effacts/ Stanford Law School, en columnist van Mr.) en Jeroen Zweers (innovatiedirecteur bij Kennedy Van der Laan). Vervolgens gaan de docenten met elkaar nadenken hoe legal tech in het nieuwe curriculum kan worden opgenomen.

De hbo-scholen willen juridische professionals voorbereiden op de digitale ontwikkelingen in het vakgebied. De betrokken instituten zijn: Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht, Inholland Rotterdam, Hogeschool Leiden en de Haagse Hogeschool.

Specialistische software

Volgens de deelnemende hbo-instituten hebben juridische organisaties en andere bedrijven veel behoefte aan juridische professionals met kennis van IT. Het aanbod aan specialistische software voor de rechtspraktijk groeit namelijk snel. Het kan gaan om software waarmee contracten, subsidies en vergunningen kunnen worden geautomatiseerd, opgesteld en beheerd. Ook ‘big data’ wordt in de rechtspraktijk steeds belangrijker. Met behulp van kunstmatige intelligentie kan ‘legal big data’ effectief worden doorzocht. Deze week werd bekend dat gemeenten, politie, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie de georganiseerde criminaliteit gaan bestrijden door gebruik te maken van big data.

Innovatiever

“De vraag naar legal tech-professionals zal alleen maar toenemen,” zegt Jelle van Veenen, oprichter van het platform Dutch Legal Tech. Zijn mede-oprichter Jeroen Zweers: “Het lijkt erop dat hogescholen op dit gebied innovatiever zijn dan de universiteiten en beter in staat om hun curricula aan te passen aan de snel veranderende behoeften van de juridische praktijk.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top