Het is weer verkiezingstijd

Delen:

Laat je stem horen! Van 22 t/m 24 mei 2018 vinden verkiezingen plaats voor de  Universiteitsraad en de Faculteitsraden van Maastricht University. Dit zijn belangrijke organen waarmee medezeggenschap en inspraak binnen de Universiteit Maastricht formeel geregeld zijn. Stemmen is mogelijk vanaf 22 mei 08.00 uur tot 24 mei 18.00 uur.

Wat en waarom?
Het zal je vast niet zijn ontgaan dat verschillende personen vanuit bepaalde (studie)verenigingen reclame maken voor de ‘verkiezingen‘. Om welke verkiezingen gaat het dan eigenlijk? Van belang is natuurlijk om te weten waarom je stemt, maar vooral ook op wie je stemt. Je kunt als student stemmen op medestudenten die zich verkiesbaar hebben gesteld voor de Universiteitsraad en/of de Faculteitsraad. Door te stemmen oefen je als kiezer/student op tal van terreinen invloed uit binnen jouw universiteit (en faculteit!) die voor de gehele universitaire gemeenschap van belang zijn, zoals de begroting, de toekomstplannen en bijvoorbeeld diverse studentenvoorzieningen.

Wie en hoe?
De officiële studievereniging van mijn eigen faculteit in Maastricht, JFV Ouranos, doet ook mee aan deze verkiezingen. Enkele belangrijke punten van hen zijn het flex-studeren mogelijk maken, het vergroten van de betrokkenheid van studenten, buitenschoolse activiteiten aanmoedigen, stages toegankelijker maken, innovatie in juridisch onderwijs en betere toegang tot studieadviseurs en studentenpsychologen. Het volledige programma kun je hier vinden. Belangrijk is dat iedere student stemt. Stemmen is voor studenten van Maastricht University mogelijk vanaf 22 mei 08.00 uur tot 24 mei 18.00 uur. Houd je mailbox dus in de gaten, want daar zul je spoedig waarschijnlijk een link vinden om online te kunnen stemmen. Nog altijd benieuwd wat deze raden nu precies doen? Kijk dan onderstaande video!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven