Het juridische voorbij?!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Remco Feuth - Voxius

Remco Feuth: “Eerder schreef ik al dat Legal departments steeds meer een geïntegreerde bedrijfsfunctie zijn geworden binnen ondernemingen. Dat betekent onder meer dat de afdeling dus veel bedrijfsmatiger van opzet is, met als gevolg meer verantwoordelijkheden en daarbij horende werkwijzen. Vakinhoudelijk moet je vanzelfsprekend goed zijn. Waar het vervolgens echt om gaat is dat op de juiste wijze bij de business onder de aandacht te brengen. Kort gezegd: business impact hebben. Dit vraagt andere competenties van juristen, ook in de advocatuur, dan alleen vakkennis. Je bent benaderbaar en zichtbaar voor je (interne) klant, je bent goed in het bouwen en onderhouden van relaties. Dit helpt bij het krijgen van een goed begrip van de onderneming en het inschatten van risico’s. Ook moet je begrijpen hoe Legal kan aansluiten op de aanwezige bedrijfsprocessen, zodat je efficiënter kunt werken. Nu is dit niet nieuw, maar we merken wel dat opdrachtgevers dit nadrukkelijker zoeken bij het aantrekken van juristen. De arbeidsmarkt is zonder meer goed, zeker voor juristen met die extra competenties.”

Remco Feuth is consultant bij Voxius.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top