Het nieuwe nummer van Mr. is uit

De nieuwe Mr. is uit met weer vele interessante en leuke artikelen. Hieronder een greep uit de onderwerpen.

Delen:

  • Interview met hoogleraar Rechtsfilosofie en Beroepsethiek voor Juristen Iris van Domselaar (Universiteit van Amsterdam). In haar oratie pleitte ze – met de hardvochtige beslissingen van juristen in de Toeslagenaffaire en het Groningse aardbevingsdossier in het achterhoofd – voor een burgergerichte juridische beroepsethiek. “Oog hebben voor de basisbehoeften van burgers is cruciaal”, zegt Van Domselaar tegen Mr.
  • Juristen kunnen een belangrijke rol spelen bij de bescherming van het milieu. Advocaat Danny Hoekzema, bedrijfsjurist Katja Out-Maassen en hoogleraar Steven Bartels vertellen over verschillende groene juridische initiatieven. “Juristen die willen bijdragen aan het klimaat hoeven zich niet aan de A12 vast te lijmen.”
  • Huiselijk geweld en vooral femicide zijn de laatste tijd meer op de kaart komen te staan. Ook juristen, zoals officier van justitie Berte van Heemst, hoogleraar Sanne Struijk en advocaat Ine Avontuur, hebben er in hun werk steeds meer mee te maken.
  • In de rubriek ‘Groeten uit…’ schrijft liaisonmagistraat Jeroen Kuipers over zijn ervaringen als in Rome en Tirana. “Succes in Nederlandse zittingszalen is meer dan ooit afhankelijk geworden van internationale justitiële samenwerking.”

Bekijk hier het doorbladerbare magazine.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven