Hoe behoud ik mijn werkgeluk?

Delen:

In de juridische sector wordt hard gewerkt. Het gaat vaak om gepassioneerde en gedreven mensen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, die op hun allerbest willen presteren voor hun klant. Het werk vraagt focus, veelvuldig schakelen en er worden vaak lange dagen gemaakt. Deze gedrevenheid en winnaarsmentaliteit kan veel energie en voldoening opleveren, maar tegelijkertijd kan het ook een valkuil zijn.

Sinds Corona wordt er steeds meer thuisgewerkt en dat is voor velen nog steeds een kwestie van wennen. Afhankelijk van je privé situatie is het soms lastig om een balans te vinden tussen werk en privé. Hoewel thuiswerken door sommigen juist als een verademing wordt ervaren, is dat voor anderen anders. Er zijn mogelijk veel storingsmomenten, de interactie met collega’s wordt gemist en de verleiding om tot laat in de avond door te werken kan groot zijn.

Ruimte voor je eigen doelen en het realiseren van je eigen potentieel kan hierdoor ondergeschikt raken. Als dit te lang duurt gaat het knagen. De druk van buitenaf is groot en dan is het een uitdaging om alles in evenwicht te houden en mentaal vitaal te blijven. Signalen die aangeven dat je over je eigen grenzen gaat en roofbouw pleegt op je lichaam en je geest worden vaak pas te laat herkend. Wellicht denk je zelfs dat het ‘er gewoon bij hoort’.

Een betere jurist door voor jezelf te zorgen

Er is steeds meer het besef dat het bij vitaliteit niet alleen gaat om het voorkomen van uitval, maar ook om het versterken van je mentale prestatieniveau en het ervaren van werkgeluk in brede zin. Dit is voor MentaVitalis ook een belangrijk aspect: een sparringpartner die meedenkt hoe jij een werksituatie kunt creëren waarin jij kunt floreren. Door stap voor stap meer regie en grip te ervaren krijg je weer energie en kun je vooruit.

Thema’s die regelmatig aan de orde komen zijn:

  • Hoe ga ik om met werkdruk?
  • Hoe zorg ik voor een gezonde werk-privébalans?
  • Hoe zorg ik voor meer intrinsieke motivatie?
  • Hoe ontwikkel ik mijn ondernemerschap?
  • Hoe ga ik beter om met mijn neiging tot perfectionisme?
  • Hoe ga ik beter om met de druk die bij prestaties komt kijken?

Topsport als metafoor

Topsporters willen er alles uithalen wat erin zit. Voor hen is het de normaalste zaak van de wereld, om zich daarbij ook mentaal te laten coachen. Toch is dat voor veel (zakelijke) professionals vreemd genoeg nog altijd niet het geval. Terwijl ook zij elke dag een topprestatie van zichzelf vragen. Coaching is een slimme investering om je vak duurzaam en met plezier te blijven uitoefenen. Vaak merk je zelf wel dat je minder goed in je vel zit of merken mensen in je omgeving het op. Slaap je slecht, ben je vaak moe, somber, prikkelbaar, pieker je veel of heb je vaak een opgejaagd gevoel? Ben je sneller emotioneel of heb je moeite om je te concentreren? Wacht dan niet te lang om hierover in gesprek te gaan.

MentaVitalis specialist in hoogwaardige coaching

MentaVitalis heeft ruim 20 jaar ervaring in de coaching van hoogopgeleide professionals, waaronder advocaten, juristen, huisartsen, medisch specialisten en ondernemers. Hiervoor beschikken zij over een landelijk dekkend netwerk van professionele coaches, counselors en psychologen.

Coaching is bewezen effectief in het voorkomen van uitval en het vergroten van het werkgeluk. Steeds meer kantoren onderschrijven het belang van mentale ondersteuning, juist nu er zoveel veranderd is in onze manier van werken. Voor advocaten en juristen met een AOV bij Movir of Allianz is coaching door MentaVitalis vertrouwelijk en kosteloos beschikbaar. Leden van Balieplus krijgen korting. Praten met een professionele coach helpt om op een gezonde en prettige manier te kunnen blijven presteren, zowel thuis als op het werk.

Wil je weten wat MentaVitalis voor jou of voor je kantoor kan betekenen?

Bel ons 24/7 op  088 – 22 44 668

of mail naar: aandacht@mentavitalis.nl

Neem vandaag nog contact op en ervaar wat ‘de kracht van aandacht’ kan doen.

Voor meer informatie: https://www.mentavitalis.nl

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven