Hoe ethisch is de advocaat ondernemingsrecht?

Delen:

Foto Pixaby

Hoe onafhankelijk is de ondernemingsrechtadvocaat? Hoe ziet zijn professionele attitude eruit? Welke gedragsregels in de ondernemingsrechtpraktijk zijn toe aan een herijking? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens een tweedaags symposium, georganiseerd door De Brauw Blackstone Westbroek, de VU Law Academy en de Universiteit van Amsterdam.

Na bedrijfsschandalen en de Panama Papers is het tijd om de meest recente inzichten over de beroepsethische aspecten van de corporate advocatuur aan de orde te stellen. Het symposium is relevant voor corporate advocaten, bestuurders, raden en hoven van discipline, en voor wetenschappers en rechtenstudenten. Het vindt plaats in het hoofdgebouw van de VU, op het kantoor van De Brauw en op de UvA, op 15 en 16 juni 2017. Het programma is deels in het Engels.

De organisatoren hebben een keur aan gezaghebbende sprekers weten te strikken, onder wie prof. Robert W. Gordon, hoogleraar aan Stanford University, prof. mr. Diana de Wolff, hoogleraar Advocatuur aan de  UvA, Richard Moorhead, hoogleraar Recht en Professionele Ethiek aan University College London, mr. Bart van Tongeren, landelijk deken en advocaat/ compagnon TenHolterNoordam, prof. dr. Sylvie Bleker-van Eyk, hoogleraar en programmadirecteur Compliance & Integriteit Management VU, mr. Jan Loorbach, voormalig landelijk deken en voorzitter van de Commissie Gedragsregels 2017, mr. Jaap Winter, voorzitter College van Bestuur VU en – prof. mr. Ton Hol, decaan van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.

Naast gedrag en attitude worden ook onderwerpen besproken als: moeten ook universiteiten zich bezighouden met de advocatuurlijke beroepsethiek, ethische dilemma’s van de bedrijfsjurist en de normerende werking van mensenrechten en geheimhouding en het verschoningsrecht.

Meer informatie op de website van de VU.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven