Hoe fit ben je?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Voor m’n verjaardag kreeg ik een horloge. Een smartwatch die ik, die al sinds m’n 20e geen horloges meer draag, sindsdien trouw elke dag omgesp. Hij meet hoeveel stappen ik zet, hoeveel ik beweeg, sport en slaap, m’n hartslag en ook wat ik aan calorieën verbruik. En dat rapporteert ie me allemaal via een app op m’n telefoon. Super interessant en ook een beetje verslavend, want hoewel ik normaal helemaal niet bezig ben met dit soort dingen ik merk dat ik door dat inzicht toch geprikkeld wordt. Ik wil het het liefst elke dag een beetje beter doen en in ieder geval niet slechter.

Hoe kom ik hierop? Nou, de dag erna had ik een lunchafspraak met een paar internationale consultants. Zij vliegen heel Europa door om advocatenkantoren te adviseren over strategie en wisten me te vertellen dat Nederlandse kantoren op dat punt achterblijven in executie. Met andere woorden, men pakt niet echt door. Dat komt, zo hadden ze ervaren, omdat Nederlandse kantoren niet echt als bedrijven geleid worden. We sturen minder op harde cijfers en kijken meer naar omzet dan naar winst. Doordat we minder op de harde metrics gericht zijn, slagen we er minder goed in om onze strategische doelen te realiseren.

Ik herken dat wel. Volgens mij zou je je strategie als ondernemer net zo kunnen benaderen als je gezondheid. Het exacte inzicht in de elementen die mijn gezondheid beïnvloeden helpt me om de goede dingen te doen en de goede beslissingen te nemen. Zo moet je als jurist of advocaat ook exact inzicht willen hebben in de gezondheid van je praktijk. Niet genoeg stappen op de teller vandaag? Kom, we gaan nog een blokje om.

Sluipenderwijs word je dikker en trager

Real time inzicht helpt je om de discipline op te brengen die nodig is om groei van je business te bewerkstelligen. Zonder inzicht is het namelijk veel te makkelijk om jezelf voor de gek te houden en in slaap te laten sussen door het idee dat het allemaal wel goed zit. Sluipenderwijs word je dan steeds dikker en trager. En dat gevaar bedreigt ook je eigen praktijk en zelfs complete advocatenkantoren.

Wil je groei en toekomst voor je business? Zorg dan dat je precies weet hoe fit je kantoor is. En zorg dat degenen die met jou die toekomst vorm moeten geven, dat inzicht ook hebben. Ook in elkaars cijfers. Ja, dat kan confronterend zijn, maar alleen op die manier kun je elkaar helpen om de goede dingen te doen en de juiste beslissingen te nemen.

Hoe zou het zijn als je elke dag op je telefoon een break down ziet die je precies vertelt hoe het staat met de gezondheid van je praktijk? Niet alleen de uren, bijbehorende tarieven en bezettingsgraad, maar echt een dag tot dag uitsplitsing van je scores op alle elementen die bepalend zijn voor de ontwikkeling en levensvatbaarheid van je business op de lange termijn. Liefst ook met de scores van die dag afgezet tegenover de norm en idealiter ten opzichte van de concurrentie.

Ik wed dat het je helpt om de goeie dingen te doen en de goeie beslissingen te nemen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top