Hoe werkt het oversluiten van een hypotheek?

Delen:

De meeste mensen sluiten niet zo vaak een hypotheek af. Vandaar dat het ook logisch is dat je niet weet hoe het oversluiten van een hypotheek in zijn werk gaat. Voordat je een hypotheek oversluit is het handig om te berekenen van je voordeel is. Dat doe je door de hoogte van je hypotheek op de website in te vullen. Vervolgens vul je in wat het percentage is van de rente van je huidige hypotheek en geef je aan wat de resterende looptijd is van de hypotheek waar je op dit moment onder valt. Vervolgens berekend het computersysteem automatisch wat je voordeel is als je besluit over te sluiten op een andere hypotheek.

Oversluiten van een hypotheek

Voordat je besluit over te sluiten van hypotheek is het handig om te weten wat oversluiten nou precies betekent. Het oversluiten van een hypotheek is simpelweg het wisselen van hypotheek. Er zijn verschillende redenen om je huidige hypotheek te vervangen door een nieuwe. De voornaamste reden is dat je erachter bent gekomen dat je veel te veel geld betaald voor je huidige hypotheek en dat je enorm veel geld zou besparen als je over zou stappen op een andere hypotheek. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je huidige hypotheek ongunstige voorwaarden heeft waar je nu pas mee te maken krijgt. Wat je reden ook is, het is tegenwoordig enorm eenvoudig om een hypotheek over te sluiten en er zijn dagelijks mensen die deze beslissing nemen.

Rente van een hypotheek

Waarschijnlijk heb je de afgelopen jaren wel gemerkt dat de rente van een hypotheek steeds lager is komen te liggen. Waar de rente in 2010 nog rond de 4.5 en 5% fluctueerde, ligt deze op dit moment rond de 2.5%. Het is erg vervelend om nog steeds aan de voorwaarden van de hypotheek uit 2010 vast te zitten, wat betekent dat je 4.5% rente betaald, terwijl dit ook 2.5% zou kunnen zijn. Het klinkt als een klein verschil, maar zodra je de kosten gaat berekenen, kom je er al gauw achter dat je honderden euro’s per maand kan besparen door je hypotheek te oversluiten.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven