Hoeveel kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Als ondernemer kun jij je voor van alles en nog wat verzekeren. Eén van de verzekeringen die je af kunt sluiten is een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor juridische hulp bij zakelijke conflicten. Hier is bijvoorbeeld sprake van als een klant weigert om jou te betalen. Ook voor conflicten met werknemers kan zo’n verzekering uitkomst bieden. Kortom: een zakelijke rechtsbijstandverzekering is bijzonder handig. Twijfel je of je hem af moet sluiten? Dan wil je ongetwijfeld eerst weten hoeveel premie je betaalt. In deze tekst gaan we in op de kosten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Delen:

Kosten verschillen per bedrijf

Wij kunnen ons voorstellen dat je eerst wilt weten hoeveel een zakelijke rechtsbijstandverzekering jou kost voordat je hem afsluit. Helaas kunnen we op voorhand niet precies zeggen hoe hoog de kosten uitvallen. Waarom niet? Omdat de premie van deze verzekering per bedrijf kan verschillen. Een verzekeraar kijkt onder meer naar het aantal mensen dat werkzaam is binnen een bedrijf. Daarnaast speelt de omzet een rol in de hoogte van de premie. Hoe hoger de omzet, des te meer premie je gaat betalen voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering.

Wil je een nauwkeurige inschatting van de kosten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering? Richt je dan simpelweg tot de site van een verzekeraar waarbij je deze verzekering af kunt sluiten. Hier vind je doorgaans namelijk een handig tool om de premie van een rechtsbijstandverzekering te berekenen. Op deze manier krijg je binnen de kortste keren een nauwkeurige inschatting van de kosten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering voor jouw bedrijf.

 

Juridische hulp is niet goedkoop

Ben je geschrokken van de kosten die het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering met zich meebrengt? Besluit dan niet direct om deze verzekering links te laten liggen. Nee, want je kunt namelijk veel baat hebben bij een rechtsbijstandverzekering. Je hoeft dan zelf immers geen juridische hulp in te schakelen en dat scheelt je behoorlijk wat geld. Juridische hulp is namelijk niet bepaald goedkoop. Wanneer je hier niet voor verzekerd bent, moet je de kosten uit eigen zak betalen. De kans is groot dat je dan aanzienlijk duurder uit bent dan wanneer je een rechtsbijstandverzekering afsluit.

Vergeet de wachttijd niet

Wie een rechtsbijstandverzekering afsluit, krijgt te maken met wachttijd. Deze wachttijd kan bijvoorbeeld drie maanden zijn. Dit betekent dat je in de eerste drie maanden na het afsluiten van de zakelijke rechtsbijstandverzekering niet verzekerd bent voor juridische hulp. Daarom heeft een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens een conflict geen zin. Je moet dan immers eerst de wachttijd uitzitten voordat je in aanmerking komt voor juridische hulp.

Er zijn overigens situaties waarin de wachttijd niet van toepassing is. Dit is bijvoorbeeld het geval als er sprake is van een geschil over een overeenkomst die tijdens de verzekering gesloten is. Ook bij een geschil in het verkeer en letselschade vervalt de wachttijd. Je krijgt bovendien juridische hulp zonder wachttijd als je een nieuwe verzekering afsluit die aansluit op een eerdere rechtsbijstandverzekering en als het geschil verzekerd zou zijn op deze eerdere verzekering.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven