Houthoff nu ook representative in Greater China

Yang Wan is vanaf 6 april 2021 de nieuwe Greater China representative van Houthoff. Ze is in 2014 bij Houthoff in dienst getreden en heeft als China Project Manager aan een groot aantal aan China gerelateerde projecten meegewerkt, waaronder verschillende belangrijke Chinese investeringen in Nederland.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Yang Wan

Yang Wan gaat werken vanuit Shanghai en gaat Houthoff vertegenwoordigen op de Greater China markt (het Vasteland van China, Hong Kong, Macau en Taiwan). Als representative is zij verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van relaties met bedrijven in de regio die in Nederland zakendoen of willen doen. Ook staat zij in nauw contact met de bevriende kantoren van Houthoff in de regio. Behalve in Shanghai heeft Houthoff representatives in Tokio (Japan), Singapore en Houston (VS).

Internationale groei-ambitie

Michiel Pannekoek, Head of International: “Met iemand van ons die permanent aanwezig is in een regio met een dergelijke overduidelijke economische macht, biedt dit de mogelijkheid om nog nauwer te gaan samenwerken met (potentiële) cliënten dan we momenteel al doen. Het voordeel van onze representatives is van grote waarde gebleken voor onze cliënten, zelfs tijdens de pandemie. Voor de ambitie van ons kantoor om te groeien is Yang de ideale representative voor de regio. Zij beschikt over grondige kennis van zowel Greater China als de Nederlandse markt en heeft, als geboren Chinese, jarenlang deel uitgemaakt van de Houthoff familie.”

Yang Wan en het China Team

Yang Wan heeft een achtergrond in zowel het recht als in finance, waardoor zij over een uitgebreid en grondig begrip van M&A-transacties en internationale investeringen beschikt. Zij is sinds 2011 toegelaten tot de Chinese balie en studeert rechten als PhD student aan de Universiteit van Keulen (Duitsland) waar zij promotieonderzoek doet naar het buitenlandse directe investeringen screeningsysteem. Daarvoor heeft zij gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en de Beijing Normal University. Yang Wan wordt verantwoordelijk voor de business development van Houthoff in de Greater China regio.

Houthoff is in 1994 begonnen met de China praktijk en heeft in 2004 een gespecialiseerd China Team samengesteld. Houthoff heeft al aan enkele honderden Chinese bedrijven in Nederland juridische diensten verleend en staat bekend om het optreden als de juridisch adviseur van Chinese investeerders in grensoverschrijdende M&A-transacties. Het Houthoff China Team is door Chambers and Partners aanbevolen als een kantoor dat “ruime ervaring biedt in het geven van advies over kwesties die de Nederlandse en Chinese markten verbindt.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top