Hugo Blom (Greenberg Traurig, LLP) over bijstaan cliënt

Student-stagiair van de week is Hugo Blom. Hugo liep stage bij Greenberg Traurig (GT) en werd van A tot Z betrokken bij het bijstaan van een cliënt.

Delen:

Hugo Blom (22) studeert ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij studeert medio 2023 af en liep stage bij Greenberg Traurig (GT) te Amsterdam van mei tot en met juni 2022. 

Waarom heb je voor Greenberg Traurig gekozen?
Ik ben via een masterclass, van een bijzonder enthousiaste Thédoor Melchers (shareholder bij GT), in contact gekomen met GT. Het sprak me enorm aan dat het kantoor de afgelopen jaren stevig is gegroeid en een zeer ondernemende instelling heeft. Ook het feit dat het kantoor onderdeel uitmaakt van een groter internationaal geheel maakte het voor mij extra aantrekkelijk om bij GT stage te lopen.

Wat moest je zoal doen?
GT bood mij de mogelijkheid om een kantoorbrede stage te lopen. Dat betekent dat ik op veel verschillende rechtsgebieden aan de slag ben gegaan. Zo was ik het ene moment bezig met een gemeentelijke regeling, om vervolgens met het Burgerlijk Wetboek of een Europese Verordening in de hand het antwoord op een vraag te vinden. Daarnaast komen de vragen logischerwijs uit elke hoek van kantoor, waardoor je binnen een korte tijd veel verschillende advocaten ontmoet. Bovendien krijg je op deze manier de kans om jezelf in een korte tijd onder te dompelen in rechtsgebieden waar je voorheen wellicht minder bekend mee was.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Naast het bijwonen van zittingen bij het CBb en de rechtbank Amsterdam en mijn presentatie bij een van de jurisprudentielunches, zal mij het meest bijblijven dat een van mijn eerste opdrachten de aanzet vormde voor mijn uiteindelijke scriptieonderwerp inzake overnames van beursvennootschappen. 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Door een van de shareholders ben ik van A tot Z betrokken geweest bij het bijstaan van een cliënt. Van het lezen van de aangeleverde stukken en het formuleren van vervolgvragen voor de cliënt, tot het opstellen van een conceptbrief aan de wederpartij. Door vervolgens onderdelen van de door mij aangeleverde stukken terug te zien in het contact naar de cliënt en de wederpartij, gaf mij veel voldoening.

Daarnaast minder vakinhoudelijk, maar niet minder leuk: met ondergaande zon, gedeeltelijk in de schaduw van Valley – waar GT sinds eind maart kantoor houdt – op de velden van AFC een balletje trappen met kantoorgenoten. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
De stage bij GT heeft mijn enthousiasme voor het advocatenvak alleen maar vergroot, dus dat belooft veel goeds!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven