Huub Willems bijzonder hoogleraar Corporate Litigation

Delen:

Huub WillemsDe voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems is per 1 juni tot bijzonder hoogleraar Corporate Litigation in Groningen. De rechtenfaculteit daar is de eerste met een leerstoel Corporate Litigation, een terrein dat steeds belangrijker wordt in de advocatuur.

Corporate litigation is een gespecialiseerd onderdeel van het ondernemingsrecht. Het omvat een aantal juridische vraagstukken op het grensvlak van vennootschapsrecht, arbeidsrecht en procesrecht, waarbinnen het voorkomen en oplossen van (inter)nationale ondernemingsgeschillen centraal staat. De daarop betrekking hebbende procedures gaan bijvoorbeeld over de manier waarop een onderneming wordt bestuurd en conflicten daarover, persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders, overnamegeschillen, uitkoopprocedures, conflicten tussen Ondernemingsraad en vennootschap en conflicten over jaarrekeningen.

De afgelopen jaren is er een sterke toename van het aantal procedures op het terrein van corporate litigation, dat zich ontwikkelt tot een belangrijk deel van het ondernemingsrecht. Grote advocatenkantoren hebben de afgelopen jaren speciale secties corporate litigation opgericht.

De nieuwe bijzondere leerstoel is ingesteld door de Stichting Versym, verbonden aan het Instituut voor Ondernemingsrecht. Het Instituut voor Ondernemingsrecht is een wetenschappelijk studiecentrum op het gebied van het vennootschapsrecht, rechtspersonenrecht en ondernemingsrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het staat onder leiding van prof. mr. J.B.Wezeman (RUG) en prof.mr. M.J. Kroeze (EUR). Professor Willems zal deel uitmaken van de sectie Handelsrecht en Arbeidsrecht van de RUG en treedt als hoogleraar toe tot het Instituut voor Ondernemingsrecht.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven