HVG strijkt neer aan westkust USA

Delen:

Foto HVG Law

Om de klanten in Silicon Vally aan de westkust van de VS beter te kunnen bedienen, heeft advocatenkantoor HVG Law een vestiging geopend vlak bij Palo Alto (Californië). Advocate Suzette van Gendt is daar onder de vlag van dochteronderneming Donahue & Partners begonnen met een ‘Dutch Desk’ om Amerikaanse klanten te adviseren over onder andere juridische structuren in Nederland en Europa. HVG Law heeft al bijna twintig jaar een vestiging in New York, waar zes Nederlandse juristen werken.

HVG Law heeft een strategische alliantie met EY Tax en maakt tevens onderdeel uit van het wereldwijde EY Law netwerk. “Daarom kunnen we gemakkelijk aansluiting vinden bij de landendesks van EY,” legt partner en bestuurslid Jan Padberg uit.

Suzette van Gendt richt zich op Amerikaanse bedrijven die juridisch advies nodig hebben over Nederlands recht. “Aan de westkust gebeurt zoveel. De tech sector is en blijft booming, dus daar wil je tegenaan zitten,” verklaart Padberg. “Tech bedrijven zijn multinationals geworden. Die bedrijven moeten keuzes maken: gaan we uitbreiden in Europa, kiezen we voor Nederland als vestigingsplaats van het hoofdkantoor,? etc. Daar zal Suzette zich onder meer op richten.”

Daarvoor zijn adviezen nodig op talrijke rechtsgebieden, bijvoorbeeld vennootschapsrecht privacyregels en contracten. De focus ligt ook op digitaal, omdat HVG Law in het centrum wil zitten van de  digitale ontwikkelingen in de juridische wereld.

Padberg betwijfelt of andere Nederlandse advocatenkantoren zullen volgen. “Het is voor hen een grote stap en een flinke investering. Voor ons is het makkelijker. Wij hoeven geen apart gebouw te huren. We kunnen aansluiten bij de fiscale desks van EY, qua logistiek en qua cliënten.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven