Iedere seconde alle actuele informatie binnen handbereik

Delen:

Ingezonden Mededeling

Jeroen Mom

Jeroen Mom

In één van de meest kennisintensieve omgevingen – de advocatuur – is het van belang om snel de juiste informatie te vinden.

Zowel interne, als externe informatie uit binnen- en buitenland. Juridische informatie, actualiteit of bijvoorbeeld informatie uit een specifiek vakgebied. EASY Federated Search biedt hier uitkomst. In gesprek met Ir. Jeroen Mom.

Zoekfunctie naar actualiteit

“EASY is een webapplicatie. Met deze webapplicatie is het mogelijk om informatie te zoeken in vele bronnen tegelijkertijd, zonder dat je handmatig bij iedere bron hoeft in te loggen. Dit bespaart kostbare tijd. We gebruiken een webtechnologie die de internet-werkwijze van de toekomst aankan. Je geeft je zoekopdracht in op één centrale plek en EASY geeft deze opdracht vervolgens aangepast door aan de verschillende online bronnen. Pas op dat moment wordt er een koppeling gelegd met de site van de uitgevers. Hierdoor worden iedere seconde de dan actuele bronnen weergegeven in de zoekresultaten. De gebruiker vindt personalisatie hierbij een must, zodat hij kan zoeken in bronnen die hij interessant vindt.”

Onafhankelijk en flexibel systeem

“Door deze technologie is EASY dus onafhankelijk van het feit of de aanbieder de informatie ter indexering kan of wil afstaan aan een derde partij. Er is door de werkwijze ook geen beperking in de beschikbare bronnen waarin überhaupt gezocht kan worden, wat de flexibiliteit en volledigheid van het aanbod vergroot. Het is daarnaast mogelijk om naast externe informatie ook de interne informatie te doorzoeken.”

Informatie delen met andere juristen

afb_Square“Als advocaat werk je met collega’s aan verschillende zaken. Nu krijg je de mogelijkheid om de relevante informatie en artikelen te taggen en op te slaan voor eigen gebruik, maar ook om deze te delen. Het terugvinden van deze eerder gevonden informatie wordt makkelijk toegankelijk door de centrale manier van opslaan, taggen en doorzoeken.”

Inzicht in brongebruik

“Naast deze gebruiks-voordelen is er ook een kostenvoordeel. EASY biedt namelijk uitgebreide statistieken.

Zo zie je in één oogopslag het feitelijk gebruik en de behoefte, wat je al snel kunt doorvertalen in een besparing op abonnementskosten.

Bel of mail:

Square Information Systems BV
Bisschop Boermansstraat 27 | 6041 XL Roermond
www.squareis.com | info@squareis.com
T: 0475 – 371240 | F: 0475 – 371259

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven