In hoeverre is een veilige internetverbinding nodig voor ondernemingen?

Je hoort het de laatste tijd steeds vaker: cybercriminaliteit. In campagnes wordt ervoor gewaarschuwd en dat is hard nodig ook. De hoeveelheid bedrijven die te maken krijgen met deze vorm van criminaliteit, stijgt schrikbarend. Oplichters verplaatsen hun werkterrein meer en meer naar het internet en elke ondernemer kan ermee te maken krijgen. Het is daarom voor ondernemers zeker nodig om een veilige internetverbinding te hebben. Je kunt dat vergelijken met het hang- en sluitwerk van een gebouw. Hoe hoger de kwaliteit daarvan is, hoe minder snel inbrekers geneigd zijn om het pand binnen te dringen. Bedrijven die hun internetverbinding niet voldoende beveiligen, maken het voor hackers vrij eenvoudig om gegevens te stelen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Hosted firewall

Het begrip firewall is bij de meeste mensen wel bekend. Een firewall vormt als het ware de verdedigingslinie tussen je eigen netwerk en het internet. Bedreigingen van buitenaf kunnen door een firewall worden tegengehouden, voordat ze schade kunnen aanrichten. Daarbij is echter wel van belang dat je zo’n firewall ook up-to-date houdt en steeds bekijkt welke bedreigingen er zijn. Dat kost tijd en vereist de nodige kennis van zaken. Met een hosted firewall wordt dat traject voor je uit handen genomen. Ervaren IT-specialisten zorgen ervoor dat de firewall, die zich niet op jouw bedrijfslocatie bevindt maar in het datacentrum, goed beheerd wordt en dat bij gerichte aanvallen direct de benodigde actie wordt ondernomen.

Optische encryptie

Een ander aandachtspunt op het gebied van veiligheid is het glasvezelnetwerk zelf. Criminelen kunnen namelijk ook nog op een andere manier binnendringen in een bedrijfsnetwerk, namelijk door de kabel zelf af te tappen. Je ziet dat tegenwoordig steeds meer bedrijven ervoor kiezen om een breedbandverbinding via NDIX te laten aanleggen. Dit netwerk werkt als een soort marktplaats voor IT-diensten en biedt de mogelijkheid om een hoogwaardige, snelle internetverbinding te realiseren. Er bestaan technieken om vervolgens ook die glasvezellijn met behulp van encryptie te beveiligen, zodat de gegevens niet zomaar door onbekenden kunnen worden onderschept.

Cybercriminaliteit kost meer geld

Uit internationaal onderzoek is gebleken dat cybercriminaliteit de getroffen bedrijven steeds meer geld kost. De kans dat je er als ondernemer mee te maken krijgt, neemt bovendien toe naarmate de kwaliteit van de beveiliging te wensen over laat. Het is dus nu al veel voordeliger om het goed te regelen dan te wachten tot het mis gaat en daarvoor de tol te moeten betalen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top