Internationale advocaten ontmoeten elkaar in Parijs

Delen:

Op 12 en 13 maart jl. vond de tweede bijeenkomst van het International Women Leadership Programme (IWLP) in Parijs  plaats. Dit is een internationaal vrouwelijk leiderschapsprogramma dat door OSR Juridische Opleidingen, in samenwerking met een aantal grote internationale advocatenkantoren, georganiseerd wordt. De eerste bijeenkomst was in november vorig jaar in Amsterdam en een derde bijeenkomst zal op 4 en 5 juni in Brussel zijn. Door een aantal zwangerschappen en belangrijke closings konden niet alle deelnemers in Parijs aanwezig zijn. In Brussel zijn zij er weer bij.

De bijeenkomst in Parijs vond plaats bij Linklaters France en Bredin Brat en stond in het teken van leiderschap in de advocatuur. Aan de orde kwamen vragen zoals wat is succesvol leiderschap op een groot advocatenkantoor en hoe ga je effectief om met junior medewerkers, stagiaires, secretaresses en partners?

De eerste dag werd afgesloten met een diner met diverse gastsprekers uit de Franse, Engelse en Amerikaanse advocatuur. Veel ervaringen over loopbanen, kansen grijpen en omgaan met lastige situaties werden uitgewisseld. Op de tweede dag ging het onder andere over delegeren, leiden door een voorbeeld te zijn en hoe win-win situaties in samenwerking te creëren. "Een heel bijzonder aspect aan deze bijeenkomsten is het internationale kader, dat nogal eens voor verrassingen zorgt " aldus Carolien Kattenpoel Oude Heerink, senior opleidingsmanager bij OSR en verantwoordelijk voor het IWLP. "Op een gegeven moment hadden we het over feedback geven en dat bleek bijvoorbeeld in lang niet alle landen gemeengoed te zijn. Sterker nog, op sommige kantoren is het een beleidsbeslissing dat men nooit feedbackformulieren of iets dergelijks voor elkaar invult. Naar aanleiding hiervan ontstaan dan boeiende discussies en worden de deelnemers uitgedaagd vanuit een meer strategisch oogpunt naar hun organisatie te kijken."

Bij de bijeenkomst in Brussel bouwen de deelnemers verder op het geleerde in Amsterdam en Brussel. De onderwerpen gaan dan van persoonlijk leiderschap naar visionair denken en handelen in de internationale advocatuur. Ook kantoorpolitiek, acquisitie en business development komen dan aan de orde.

International Women Leadership Programme (IWLP)

Jolanda Prijs – Franklin Covey – Nederland; Malin Helgesen – Vinge – Zweden; Laura Gravenhorst – Hengelen Muellen – Duitsland; Nathalie Colin – Linklaters – België; Carolien Kattenpoel Oude Heerink – OSR Juridische Opleidingen – Nederland; Elsa Fraysse – Bredin Prat – Frankrijk; Cynthia de Witt Wijnen – Baker & Mc Kenzie – Nederland; Sibylle Taillien – Eubeuus – België; Pien van Veersen – Lloyens Loeff – Nederland/ UK

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven