Jan de Wit (BarentsKrans) over het maximale halen uit je student-stage

Delen:

Jan de Wit (22) studeert Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij verwacht dit jaar zijn bachelor te behalen en wil volgend jaar aan een master beginnen. Welke master dit wordt, weet hij nog niet. Op dit moment loopt hij een student-stage bij BarentsKrans in Den Haag op de sectie Corporate/M&A.

Waarom heb je voor dit kantoor gekozen?|
Ik heb met name voor BarentsKrans gekozen omdat dit kantoor mij de mogelijkheid biedt om een kantoorbrede student-stage te doen. Dit betekent dat je op één sectie zit, maar dat je wel vanuit alle hoeken van het kantoor aan interessante opdrachten werkt. Ik wil juist zo veel mogelijk rechtsgebieden proberen om een goede masterkeuze te kunnen maken. Het niveau van de opdrachten (zowel nationaal als internationaal) is hoog. Dat maakt het ook erg interessant.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Dit was mijn eerste student-stage, dus ik wist in eerste instantie niet goed wat ik kon verwachten. De student-stage komt tot nu toe erg goed tegemoet aan mijn verwachtingen. Ik word betrokken bij interessante zaken, zit bij calls met cliënten, ga mee naar zittingen en mag een uitspraak behandelen tijdens de jurisprudentiebespreking. Op het kantoor gaat iedereen met veel betrokkenheid met elkaar om en heerst er een informele sfeer. Daarnaast wordt er op hoog niveau gewerkt, maar heeft iedereen alsnog interesse in elkaar. Zo’n werksfeer spreekt mij zeker aan.

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
De sollicitatieprocedure verliep erg ordelijk en was de gehele tijd duidelijk. Na het toesturen van mijn stukken werd ik uitgenodigd voor een gesprek op het kantoor en binnen een week kreeg ik te horen dat ik bij BarentsKrans een student-stage mocht lopen.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Ik mocht mee naar de beëdiging van een aantal kantoorgenoten. Het was erg leuk om te zien en bijzonder om bij zo’n speciaal moment te mogen zijn. De familieleden en vrienden waren erg trots en voor de beëdigde natuurlijk het startmoment van een carrière in de advocatuur. Een erg mooi moment en natuurlijk beeldde ik mijn eigen beëdiging alvast in.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Dit was mijn eerste student-stage binnen de advocatuur en in het begin was dat even wennen. Ik zou niet direct dingen anders aanpakken, maar ik denk dat het voor iedereen die aan een student-stage begint goed is om te weten dat je niet bang hoeft te zijn om ‘domme’ vragen te stellen en vooral moet aangeven wat je leuk lijkt om tijdens je student-stage te doen. Uiteindelijk duurt de student-stage maar twee maanden en het is aan jou om er het meeste uit te halen.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? Of je grootste succes?
Ik vind dat je tijdens je student-stage niet echt kan blunderen. Een student-stage is het moment om veel te leren en fouten maken hoort daarbij, maar grote blunders bestaan naar mijn mening niet. Voor mij persoonlijk is mijn grootste succes tijdens mijn student-stage het te horen krijgen dat ik gevoel heb voor een bepaald rechtsgebied. In mijn zoektocht naar mijn sterke punt binnen het recht is zo’n compliment erg leuk om te horen en geeft mij veel vertrouwen voor de volgende opdrachten.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Mijn student-stage bij BarentsKrans heeft mij zeker bevestiging gegeven over mijn keuze voor de advocatuur. Naast dat ik het ontzettend interessant vind om het recht vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, vind ik een carrière in de advocatuur een heel goede basis voor de toekomst.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven