Joëlle Duran (DIRKZWAGER) over ‘first dates’-praktijken

Delen:

Joëlle (25 jaar) liep een kantoorbrede stage bij Dirkzwager legal & tax. Zij voltooide na haar stage de master publiekrecht (track gezondheidsrecht) aan de Universiteit van Amsterdam. Nu werkt zij bij Dirkzwager als advocaat op de sectie Arbeidsrecht in Nijmegen.

Waarom had je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Ik heb voor Dirkzwager legal & tax als tijdelijke werkgever gekozen omdat ik graag wilde kennismaken met een groot advocatenkantoor buiten de randstad. Ik was geïnteresseerd in de ‘cultuur’ van dit kantoor. Daarnaast was ik op het moment van mijn sollicitatiegesprek bijna afgestudeerd aan de master gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Dirkzwager is een grote sectie werkzaam binnen dit rechtsgebied.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Tijdens mijn bachelor had ik enkel een kortdurende stage gelopen bij een advocatenkantoor op de Zuidas. Ik had naar mijn gevoel geen goed beeld van de dagelijkse praktijk en werkzaamheden als advocaat. Daarnaast was ik benieuwd naar hoe de werkzaamheden zich zouden verhouden naar mijn studie. Al snel bleek dan ook hoe nuttig het was om een stage te lopen. Na een korte periode merkte ik hoe interessant ik de advocatuur vind. Daarnaast ben ik tijdens mijn stage erachter gekomen dat mijn interesse bij de dagelijkse praktijk en de inhoud van het arbeidsrecht ligt, ook al heb ik mij in mijn master gespecialiseerd in gezondheidsrecht.

Hoe verliep je sollicitatieprocedure?
Mijn sollicitatieprocedure verliep een beetje zoals een ‘first dates’-verhaal. Mijn vaste kapper in Arnhem wist dat ik mijn master aan het afronden was. Hij bracht mij in contact met een advocaat die werkzaam is bij Dirkzwager op de sectie gezondheidszorg. Na een leuk telefonisch gesprek met de desbetreffende advocaat heb ik mijn cv en motivatiebrief opgestuurd. Daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Het sollicitatiegesprek was totaal niet hoe ik dit had verwacht. Het was eerder een kennismakingsgesprek met een prettige sfeer. Hierdoor voelde ik mij vrij om vragen te stellen en kregen mijn gesprekspartners, twee advocaten, de kans om persoonlijk kennis met mij te maken.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Tijdens mijn stage organiseerde het kantoor de Nijmeegse vierdaagse borrel bij een plaatselijk café. Het was erg bijzonder hoe ik mij tijdens de borrel ‘deel’ van de groep voelde. Iedereen stond samen: partners, advocaten en stagiairs. Dit viel mij ook op tijdens het verloop van mijn stage: bij Dirkzwager wordt er kwalitatief erg hoog werk afgeleverd en wordt er ijverig gewerkt maar de sfeer is informeel en prettig. Hierdoor voelde ik mij vrij om als stagiaire bij advocaten naar binnen te lopen om vragen te stellen of om even kort te sparren. Op deze manier heb ik het gevoel gehad dat ik het optimale uit mijn stage heb kunnen halen.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nee, tijdens een stage krijg je de mogelijkheid om in het diepe te springen. Je laat je natuurlijk in deze periode van je beste kant zien maar omdat alles nieuw is kun je niet alles goed doen. Juist door middel van de feedback van advocaten op mijn ingeleverde opdrachten kreeg ik de kans om mijn werk te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen.

Wat is je grootste ‘blunder’ tijdens je stage? En wat is je grootste succes?
Mijn grootste blunder tijdens mijn stage was dat ik tijdens een gezellige borrel mij nogmaals introduceerde aan de recruiter die ik de dag ervoor uitgebreid had gesproken. Mijn grootste succes tijdens mijn stage beschouw ik de persoonlijke bijdrage die ik bij sommige opdrachten mocht leveren. Zo werd ik tijdens een overleg gevraagd naar mijn bevindingen over een bepaalde kwestie. Ik voelde mij gewaardeerd in de mondelinge en schriftelijke onderbouwing die ik kon geven. Op deze manier voel je je als stagiaire ‘gezien’ en betrokken. Dit geeft een enorme motivatie om kwalitatief goed werk af te leveren.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Mijn stage bij Dirkzwager is zó goed bevallen dat ik tijdens de stage heb besloten te solliciteren voor de functie van advocaat-stagiaire op de sectie arbeidsrecht. Ik kan met trots zeggen dat ik ben aangenomen en per 1 oktober aanstaande in dienst zal treden.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven