Juridische wandelingen voor advocaat-stagiairs

Na de Telebingo voor advocaat-stagiairs organiseert de Nederlandse Orde van Advocaten nu juridische wandelingen in Den Haag. De bedoeling is ook hierbij dat stagiairs in coronatijd makkelijker andere stagiairs leren kennen en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Delen:

Foto: NOvA

Stagiairs die in 2020 en 2021 zijn begonnen met de Beroepsopleiding Advocaten van de NOvA hebben elkaar door de coronamaatregelen bijna niet ‘in het echt’ kunnen ontmoeten omdat het onderwijs vooral digitaal plaatsvindt. De NOvA bedacht daarom een contactbingo-actieDeze week organiseert de Orde ook drie juridische wandelingen voor stagiairs in Den Haag, ‘de thuisstad van de Orde’.

Bezienswaardigheden

Stagiairs die zich daarvoor hebben aangemeld krijgen een door de Orde uitgezette route in print en digitaal, met informatie over verschillende bezienswaardigheden in de stad. De wandeling duurt ruim een uur en start en eindigt bij het Centraal Station, en gaat onder andere via het gebouw van het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Tweede Kamer, het monument ‘de grondwetbank’ aan de Hofplaats en langs de Hoge Raad.

Mooie mix

Van Roosendaal, Etten-Leur en Rotterdam tot Nieuw-Vennep en Amsterdam: de stagiairs die meewandelen komen uit het hele land, zegt een bij het initiatief betrokken medewerker van de Orde. “Bij de deelnemers zien we ook een mooie mix van grote en kleinere kantoren.” Aan de wandelingen doen zo’n tien stagiairs per dag mee. “Het is een mooie, laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven