Jurist Omgevingsrecht Noord-Holland

Delen:

Zet jouw juridische expertise in voor een fijne leefomgeving voor 2,8 miljoen Noord-Hollanders.

Wat is nu mooier dan jouw juridische expertise inzetten voor zaken die er écht toe doen? Van dijkverzwaringen om onze voeten droog te houden tot een gezonde leefomgeving rondom Tata Steel. En van nieuwe natuurgebieden aanleggen tot het inpassen van nieuwe woningbouw. Bij de provincie Noord-Holland werk je als jurist omgevingsrecht in een deskundig juridisch team aan diverse uitdagende dossiers.

Jouw baan

Een van je belangrijkste taken is het adviseren van collega’s en Gedeputeerde Staten over het omgevingsrecht. Je ondersteunt hen bij het maken van juridische keuzes en je voert juridische procedures. Wanneer jij met een goed gevoel naar huis gaat? Als je hebt gezorgd dat jouw adviezen goed landen in de organisatie, en dus echt impact hebben. Bijvoorbeeld op de aanpak van provinciale projecten of de regels die wij aan gemeenten stellen voor omgevingsplannen. Mede dankzij jouw adviezen kunnen inwoners erop vertrouwen dat wij als provincie de wet- en regelgeving goed naleven en houden onze besluiten stand bij de rechter.

Het werk van de provincie is heel breed en jouw functie dus ook. Dat is het interessante van werken bij ons: vanuit een centraal juridisch team adviseer je over uiteenlopende projecten en beleidsdossiers. Hierbij gaat het in het bijzonder om milieurecht (bodem, geluid en gezondheid), ruimtelijke ordening, natuurbescherming, water en infrastructuur (wegen, vaarwegen en regionale luchtvaart). Naast jouw adviesrol vertegenwoordig je de provincie in bezwaar- en beroepsprocedures. Dit zijn vaak complexe trajecten waar je als ervaren jurist zeker een uitdaging aan hebt. En wil je je in een bepaald onderwerp specialiseren, zoals energietransitie of beschermde diersoorten? Geef het aan, er is veel mogelijk!

Dit bieden wij

 • Een brutojaarsalaris tussen € 60.129,- en € 85.580,- (schaal 12) op basis van 36 uur per week. Dit is inclusief het Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% van je brutomaandsalaris, dat je onder meer kunt inruilen voor extra vrije dagen.
 • Een opleidingsbudget van € 5.000,- per vijf jaar.
 • Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Goede balans tussen werk en privé.
 • Een jaarcontract, met de bedoeling je aan het einde van dat jaar een vast contract aan te bieden.

En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga jij werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

De sector Juridische Zaken is jouw thuisbasis. Daarbinnen werk je in een collegiaal team van acht juristen op het gebied van omgevingsrecht. Je wordt omringd door juridische expertise in diverse disciplines: de ideale omgeving om verder te groeien en jezelf te ontwikkelen, ook als ervaren jurist. Er is veel ruimte om op hoog niveau te sparren, maar ook om zelfstandig je rol te pakken en met jouw adviezen het verschil te maken voor je collega’s.

Dit ben jij

 • Nieuwsgierig, leergierig en flexibel, waardoor je in uiteenlopende onderwerpen snel thuis bent.
 • Klantgericht en goed in samenwerken. Je kunt je inleven in de vraagstukken van collega’s en denkt proactief met hen mee.
 • Overtuigend en communicatief sterk.

Verder heb je:

 • Een wo-diploma rechten.
 • Gedegen kennis van en ervaring met het omgevingsrecht, het algemeen bestuursrecht en het bestuursprocesrecht.
 • Kennis van de nieuwe Omgevingswet, en je volgt de ontwikkelingen op dit gebied.
 • Affiniteit met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving: je herkent gevoeligheden en handelt daarnaar.
 • Bij voorkeur ervaring met het opstellen van regelgeving.

Word onze nieuwe collega

Reageer voor 1 mei 2022 via onze sollicitatiepagina. Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief t.a.v. Pauline Kreuwel, hoofd Juridische Zaken. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Hans Damen, plaatsvervangend hoofd Juridische Zaken, via 06 – 53 25 02 51. Vragen over de procedure? Stel ze aan onze collega’s van de Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Goed om te weten

 • Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams.
 • Voor een baan bij de provincie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven