Jurist zonder toga

Delen:

16 november reisden enkele bedrijfsjuristen van NXP, NS, Rabobank en Essent naar Nijmegen af om een groep van zestig enthousiaste Nijmeegse rechtenstudenten uit te leggen wat hun werkzaamheden zoal inhouden. Het was de Dag van de Legal Counsel.

De Dag van de Legal Counsel staat, zoals de naam al doet vermoeden, in het teken van de bedrijfsjurist en heeft tot doel rechtenstudenten in aanraking te brengen met carrièremogelijkheden buiten de klassieke togaberoepen. Na een uitgebreide lunch stelden de bedrijfsjuristen van NXP, NS, Rabobank en Essent zichzelf voor. Hierna werden de studenten ingedeeld in twee workshoprondes, zodat ieder bedrijf twee keer een groep van ongeveer vijftien studenten wegwijs kon maken in het leven van de bedrijfsjurist.

Het formele gedeelte van de dag werd afgesloten met een plenaire bijeenkomst onder leiding van prof. mr. S.E. Bartels, waarin stellingen met vooroordelen over de bedrijfsjurist ter discussie gesteld werden. Uiteraard eindigde de dag met een gezellige borrel.

  

‘De Dag van…’ is een reeks evenementen van NSO Eques die een bepaald onderwerp uitlichten. NSO Eques is de studieorganisatie voor studenten met interesse in het ondernemingsgericht recht. In het verleden zijn naast de Dag van de Legal Counsel ook de Dag van de Nichekantoren en de Dag van de Financials georganiseerd. Dit keer was de beurt voor de tweede maal aan de Legal Counsel.

Meer weten over NSO Eques of de Dag van de Legal Counsel? Ga naar www.equesnijmegen.nl.

Dit verslag is geschreven door Koen Andel, Secretaris NSO Eques

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven