Juristen (liever niet?) in de politiek

Universitaire en andere werknemers kunnen met hun vrije tijd doen wat zij willen, zolang werkgeversbelangen daaronder niet lijden. Voor rechtendocenten komt daar nog bij dat rechtsgeleerdheid meer is dan een gebruiksaanwijzing tot willekeurige doeleinden, schrijft rechtsfilosoof Hendrik Kaptein in een opiniebijdrage op Mr-online. Recht moet in ieder geval een uitdrukking zijn van onpartijdigheid, van de gelijkheid van alle mensen als mensen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Juristen liever niet in de politiek

Wie (bijvoorbeeld) waar dan ook verkondigt dat blanken betere mensen zijn dan anderen hoort in de academie niet thuis, aldus Kaptein. “Zo iemand verstaat zijn vak niet, in ieder geval niet als jurist, én hij stoot niet-blanke medemensen voor het hoofd. Mag in de politiek meer dan in de academie? Kies dan voor die politiek, tegen die academie.”

Lees hier de opiniebijdrage van Hendrik Kaptein.

Lees meer over:

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top