Kadaster-uittreksels sneller en efficiënter gerechercheerd

Bij internationaal advocaten- en notarissenkantoor Allen & Overy ging veel tijd verloren aan het beoordelen van uittreksels van het Kadaster in verband met de onderzoeksplicht van de notaris. Dankzij de Land Registry Compare, ontwikkeld door Nalanda, wordt er nu veel tijd bespaard.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Kadaster-uittreksels sneller en efficiënter gerechercheerd

De notarissen en paralegals van Allen & Overy Nederland rechercheren uittreksels van het Kadaster in verband met de onderzoeksplicht van de notaris. Deze uittreksels handmatig vergelijken is een tijdrovende en foutgevoelige klus. Allen & Overy had behoefte aan een oplossing om deze werkzaamheden efficiënter aan te pakken.

De oplossing

Nalanda ontwikkelde voor het notariaat de standaardoplossing Nalytics Land Registry Compare (LRC). De oplossing van Nalanda vergelijkt grote hoeveelheden uittreksels van het Kadaster met elkaar om eventuele verschillen op te sporen. De tool is inmiddels geïmplementeerd en getest, en feedback vanuit de gebruikers is door Nalanda verwerkt om de oplossing te optimaliseren. Het advocaten- en notarissenkantoor staat daarmee klaar om voor nieuwe klanten de recherche sneller en efficiënter uit te voeren.

Eefje Scheerder was als consultant vanuit Nalanda betrokken bij de uitrol van Nalytics LRC bij Allen & Overy. “Het vergelijken van uittreksels van het Kadaster is eentonig werk dat secuur moet gebeuren. De notarissen zijn erg druk, dus het is veel beter en sneller als dat geautomatiseerd gaat. Dan kunnen de notarissen hun kostbare tijd beter besteden aan de uitzonderingen die uit de recherche naar boven komen.”

Hier sluit corporate legal data analist Mischa Grunberg van Allen & Overy zich bij aan. Daarnaast is hij erg tevreden over de samenwerking met Nalanda: “De samenwerking was door het hele proces heen erg prettig. De mensen van Nalanda waren zeer responsive en stonden altijd klaar om te helpen. Dat is zeker een concreet voordeel voor kandidaat-notarissen. Ik zie het gebruik van LRC als een eerste stap in onze tech literacy en we kijken met het oog op de toekomst dan ook uit naar andere oplossingen van Nalanda.”

Leon Hoppenbrouwers, partner bij Allen & Overy: “We kijken ernaar uit om Land Registry Compare in te zetten voor onze klanten. Ik verwacht dat we met deze oplossing een grote tijdwinst gaan realiseren en dat we de kwaliteit van onze service aan onze klanten kunnen verbeteren. Verwachtingsvol kijken we uit naar een verdere samenwerking met Nalanda in de toekomst.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top