Arbeidsthermometer

Kandidaat-krapte

Alexander van Hussen
Alexander van Hussen is Business Unit Manager Legal bij Brunel.

Alexander van Hussen: “Aan het begin van de zomer kijken wij altijd graag terug op de afgelopen periode. De arbeidsmarkt blijft in beweging, wij ervaren nog steeds een ‘kandidaat-krapte’ op de markt. Zowel op de markt van interim-opdrachten als vaste posities. Kandidaten kiezen uit verschillende interim- opdrachten of vaste posities. Opdrachtgevers en aanstaande werkgevers moeten zich hier bewust van zijn en hiernaar handelen. Wat kun je doen? Instroom van kandidaten snel oppakken, goede terugkoppeling geven, duidelijk zijn in verwachtingen over de functies. Als deze randvoorwaarden niet goed intern georganiseerd zouden zijn, is de kans groot dat kandidaten vroegtijdig afhaken.
Bij Brunel Legal zijn wij bezig met het creëren van leergangen op verschillende rechtsgebieden. Juristen die geen aantoonbare werkervaring hebben, maar wel belangstelling hebben voor een bepaald rechtsgebied, kunnen na een zwaar assessment deelnemen aan een dergelijke leergang. Door het volgen van een ‘Training on the Job’ of een Brunel Legal softskill-training, kunnen deelnemers zich ontwikkelen tot volwaardige experts op hun rechtsgebied. Op dit moment hebben wij een drietal succesvolle leergangen op het gebied van letselschade, arbeidsrecht en omgevingsrecht.”

Alexander van Hussen is Business Unit Manager Legal bij Brunel.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures