Kantoorbezoek Linklaters

Delen:

Op donderdag 24 mei stond een kantoorbezoek aan het Amsterdamse kantoor van Linklaters op de planning. Met ruim 4700 advocaten wereldwijd en 29 kantoren in 20 landen, kan Linklaters gezien worden als een van de grootste en meest toonaangevende kantoren ter wereld. In Nederland heeft Linklaters dan ook zowel grote Nederlandse als internationale multinationals in hun portefeuille.

Het Nederlandse kantoor is gelegen op de 22e verdieping van het World Trade Center aan de Zuidas in Amsterdam. Hier werden wij dan ook samen met de juridische vereniging van de Rijksuniversiteit Groningen (S.G.O.R.) hartelijk ontvangen door het team van Linklaters. Na het genot van een kopje koffie en thee, stond er een kennismakingspresentatie op de planning die werd verzorgd door een van de Amsterdamse partners van Linklaters. Gedurende deze presentatie kregen de studenten een kijkje in de gang van zaken binnen Linklaters en werden er enkele bekende (en geruchtmakende) zaken behandeld waarbij Linklaters de afgelopen jaren betrokken was.

Na de presentatie stond het inhoudelijke gedeelte op de planning. Alle Tilburgse en Groningse studenten werden in verschillende groepen verdeeld om vervolgens aan de slag te gaan met een onderhandelingscasus. De casus betrof een overname van een softwarebedrijf door een multinational. Alle groepen vertegenwoordigden een andere partij binnen de deal en moesten uiteindelijk tot een overeenkomst komen. Na een dik uur voorbereiding stond de onderhandeling tussen de partijen centraal in de Board Room van Linklaters. Over en weer werden enkele felle standpunten ingenomen en na bijna driekwartier te hebben onderhandeld, lag er dan ook eindelijk een deal op tafel waar iedere partij tevreden mee kon zijn. De samenwerking tussen beide studieverenigingen ging dan ook zeer soepel.

Nadat de deal beklonken was met champagne, werd er onder het genot van een drankje en hamburgers (!) nog gezellig na-geborreld met andere kantoorgenoten van Linklaters. We kunnen dan ook terugkijken op een leerzame maar ook zeker gezellige dag!

Dit bericht is geschreven door Ruben Schulpen.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven