Kelly van Galen (HBN Law & Tax) over roti op woensdagmiddag

Student-stagiair van de week is Kelly van Galen. Kelly liep stage op Bonaire. “Afgelopen twee maanden heb ik het geluk gehad stage te mogen lopen bij HBN op Bonaire. Niet alleen een leerzame maar ook een onvergetelijke tijd.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Kelly van Galen (23) studeert Privaatrechtelijke Rechtspraktijk (master) aan de Universiteit van Amsterdam. Zij verwacht in juni 2023 af te studeren. Zij liep stage bij HBN Law & Tax op Bonaire van begin juni tot eind juli.

Een stage in Bonaire! Dat is leuk! Hoe ben je daar gekomen?
Afgelopen november ben ik voor het eerst op Bonaire geweest. Eigenlijk heel last minute en gelijk een heel fijn gevoel gekregen bij het eiland. Niet alleen door het tropische klimaat maar ook de sfeer en de mensen maken Bonaire bijzonder. Eenmaal een voet te hebben gezet op Bonaire wil je niet meer terug naar Nederland óf zo snel mogelijk weer terug naar Bonaire. Toen de universiteit een mogelijkheid bood stage te gaan lopen in het buitenland wist ik wat mij te doen stond. Een passend bedrijf vinden dat mij aansprak en dat is helemaal gelukt bij HBN.

Wat waren je verwachtingen vooraf?
Ik ging er vrij open in. Wat betreft de werkzaamheden heb ik diverse taken mogen verrichten en veel geleerd. Precies waar ik op hoopte. Wat betreft het land verwachtte ik hetzelfde gevoel te krijgen dat ik in november al had ervaren. Dit is dubbel en dwars waargemaakt. Bonaire heeft zoveel te bieden, waaronder een gevoel van thuiskomen. 

Is werken in Bonaire heel anders dan in Nederland, voor zover je kunt beoordelen?
Inhoudelijk zijn de werkzaamheden te vergelijken. De wetgeving komt voor een groot deel overeen met de wetgeving in Nederland. Het enige verschil is dat een airconditioning op kantoor essentieel is…

Hoe verliep de sollicitatieprocedure?
Het bedrijf sprak mij gelijk erg aan. Ik zag allereerst een vacature open staan voor een internship op Curaçao. Ik ben op zoek gegaan naar een e-mailadres van de vestiging op Bonaire en gevraagd of ik daar terecht kon. Niet geschoten is altijd mis. Vrijwel direct daarna ontving ik een e-mail met een uitnodiging tot een (online)gesprek. Gelijk enthousiast. Gelukkig was het enthousiasme wederzijds en kreeg ik te horen te mogen beginnen met de stage.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
De gehele stageperiode is absoluut een onvergetelijke tijd geworden. Leuke nieuwe mensen leren kennen en voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Oh ja, en de fantastische roti op de woensdagmiddag zal ik uiteraard ook niet vergeten.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Achteraf altijd maar anders zou het niet gelopen zijn als dat het gelopen is. 

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Mijn grootste blunder is dat ik de eerste lunch wel dacht goed tegen pittig eten te kunnen. Nou… niet dus! Het hele bakje pika in mijn soep heeft gezorgd voor een hitte-aanval de hele lunch lang. Met het zweet op mijn voorhoofd heb ik toch stug volgehouden het wel aan te kunnen en alles opgegeten. 

Het grootste succes vond ik alle opdrachten waarbij ik een kleine bijdrage heb kunnen leveren in het perspectief van een grote zaak.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Ik ben en blijf enthousiast over het recht. Een baan als advocate staat nog altijd in het vooruitzicht. Allereerst mijn master afronden en dan door met de opleiding tot advocaat.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: info@mr-studenten.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top