Kickstart Your Career

Delen:

Vrijdagmiddag 23 november was het dan zover; de studenten die hebben meegedaan aan Kickstart Your Career hebben drie workshops gehad om inzicht te krijgen in zichzelf en hun talenten en om hun cv op orde te brengen, de motivatiebrief on fleek te krijgen en ‘het gesprek’ te oefenen. De daad werd bij het woord gevoegd en de studenten konden eindelijk met de recruiters in gesprek.

Op het evenement waren recruiters van acht verschillende organisaties (Gemeente Amsterdam, Kennedy van der Laan, Rechtbank Amsterdam, het OM, Politie, Legadex, TPS en Interim Valley) aanwezig om de rechten- en criminologiestudenten een zo breed mogelijk beeld te geven van de verschillende sectoren waarin zij terecht kunnen komen. De gemeente Amsterdam, de grootste werkgever van Amsterdam, doet al langer mee aan Kickstart Your Career. De gemeente is positief over de VU-studenten die eerder binnen haar gelederen aan de slag zijn gegaan. De studenten die mee hebben gedaan aan deze editie zijn enthousiast over hun deelname en geven in hun evaluaties aan dat ze dit traject ‘top’ vinden en raden andere studenten aan om ook mee te doen.

Career Office en Career Portal

Het Career Office brengt studenten, faculteit, alumni en bedrijfsleven met elkaar in contact. Studenten die zich willen voorbereiden op hun stage of loopbaan kunnen bij het Career Office terecht voor workshops, individuele gesprekken, events die hen voorbereiden op het bemachtigen van die leuke stageplaats of eerste baan. Of om te bespreken welke kant ze op willen na hun studie. Ook is er een online portal, Career Portal, waarop studenten stages, bijbanen en startersfuncties kunnen vinden, om praktijkervaring op te doen.

 (Mireille, Inge en Ellen van Career Office)

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Career Office? Bezoek dan de website www.rechten.vu.nl/careeroffice en sluit je aan bij de LinkedIn groep van het Career Office.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven