Kies voor een onvergetelijke teamuitje met een micro avontuur

Een van de gevolgen van corona is dat we met z’n allen steeds meer thuiswerken. Hier schuilt ook direct een gevaar. Het is namelijk eenvoudiger om elkaar uit het oog te verliezen, waardoor het sterke teamgevoel vermindert.

Delen:

Merkt u dat door het vele thuiswerken uw team toe is aan een teamactiviteit? Kies dan voor een onvergetelijke ervaring en ga op micro avontuur met z’n allen! Op deze manier bent u er niet alleen een even tussenuit, maar het zorgt er ook voor dat het niet geforceerd is en er een ontspannen sfeer hangt tussen uw medewerkers. Maar wat is een micro avontuur eigenlijk? En wat zijn de bestemmingen? We vertellen u er in dit artikel graag meer over.

Doorbreekt de dagelijkse sleur
Engelsman Alastair Humphreys heeft de term ‘micro avontuur’ uitgevonden. Hij had al veel van de wereld gezien, dus daarom vond hij dat tijd was voor avonturen dichtbij zijn eigen huis. Hij kwam tot de conclusie dat een avontuur niet per se iets groots hoeft te zijn, maar dat het gewoon de dagelijkse sleur moet doorbreken. Denk bijvoorbeeld aan een rondje hardlopen in de buurt of kies ervoor om een stuk te gaan mountainbiken in een plaatselijk bos.

Nieuwe omgeving
Zoals we hierboven al zeiden: een micro avontuur is dichtbij huis. Het is niet nodig om ver te reizen om toch in een heel andere omgeving te zijn en allerlei nieuwe dingen te ontdekken. Wel bent u tijdens een micro avontuur vaak minimaal 1 nacht van huis, zodat u er echt even tussenuit bent. Maar soms is er ook de mogelijkheid om een micro avontuur tijdens een werkdag te organiseren.

Laat alles los
Een groot voordeel van een micro avontuur boeken via een reisorganisatie is dat u zelf ook alles kunt loslaten. De reisorganisatie regelt namelijk alles voor u. Daardoor wordt het gezien als een ideale manier om alles écht even los te laten en goede gesprekken te voeren met elkaar.

Gaat u mee op avontuur?
Als u kiest voor een micro avontuur van 360° Explore als teamactiviteit, dan bent u 2 tot 3 nachten van huis. Omdat de reisafstand niet te ver moet zijn, kunt u kiezen voor een micro avontuur in Nederland of Duitsland. Ga bijvoorbeeld richting de Wadden of kies voor een (mini) huttentocht in Duitsland. Wilt u graag hulp bij het maken van uw keuze? Onze reisgidsen denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven