Kimberly Meijs (Ploum) over een bijna verpeste dagvaarding

Student-stagiair van de week is Kimberly Meijs. "Tijdens de Juridische bedrijvendagen Tilburg heb ik een aantal keer kennis mogen maken met Ploum. De mensen met wie ik toen heb gesproken waren erg leuk, vandaar dat het kantoor meteen in me opkwam toen ik ging solliciteren voor stages.

Delen:

Kimberly Meijs (23) is bezig met haar master rechtsgeleerdheid en master Law & Technology aan Tilburg University. Ze verwacht in juni 2023 af te studeren. Ze liep van juli tot augustus stage bij Ploum.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik ging erg open mijn stageperiode in en was vooral benieuwd naar het type zaken en de complexiteit van de vraagstukken bij een middelgroot kantoor, zoals Ploum. Ik had niet verwacht dat er zo’n open sfeer zou hangen, waarbij je gemakkelijk vragen kan stellen en er altijd wel iemand voor openstaat om even over een onderwerp te sparren. Zo kon ik bijvoorbeeld zelfs overleggen over mijn scriptieonderwerp.

Wat moest je zoal doen?
De werkzaamheden die ik verrichtte tijdens mijn studentstage waren erg divers. Zo deed ik jurisprudentieoverzicht en mocht ik helpen bij het schrijven van artikelen, brieven en blogs. Daarnaast werd ik uitgenodigd voor alle overleggen en sociale activiteiten die Ploum organiseert. Zo mocht ik bijvoorbeeld ook mee naar tennisles!

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Heel cliché, maar toch waar, hoe belangrijk het is in een werkplek om fijne collega’s om je heen te hebben.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Mij is verteld dat het enorm belangrijk is om te letten op de kwaliteit van stukken. Daarom zou ik mijn ingeleverde stukken achteraf nog een keer doornemen om te controleren of ik alle typefouten er wel daadwerkelijk heb uitgehaald.

Wat was je ‘grootste blunder’ tijdens je stage? En je grootste succes?
Over mijn grootste succes kan ik zelf weinig zeggen. Over mijn grootste blunder kan ik wel wat meer vertellen. Ik liet per ongeluk thee op een voorblad van een dagvaarding vallen. Dit voorblad gooide ik weg, om vervolgens een nieuwe te printen en bij de dagvaarding te doen. Achteraf bleek dat ik dit voorblad niet weg had mogen gooien. Het origineel heb ik vervolgens uit de container gevist, waarna ik een compliment kreeg over mijn managing skills.

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Dat is toch wel het mee mogen naar een zitting. Tijdens deze zitting gaf de rechter partijen de mogelijkheid om tot een minnelijke schikking te komen. Vervolgens lopen partijen de zaal uit, waarna tussen partijen wordt besproken hoe mogelijk tot een schikking kan worden gekomen. Erg bijzonder om die kant van geschillenoplossing en tevens de soft skills van de advocaten mee te krijgen.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Voorafgaand aan mijn stageperiode wist ik al wel dat ik de advocatuur in wilde na het afronden van mijn master. Deze stage is slechts een bevestiging van hoe leuk het gaat zijn om over een jaar van start te gaan als advocaat-stagiaire.

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar verwacht ik advocaat te zijn bij een groot of middelgroot kantoor, waar hopelijk net zo’n prettige sfeer hangt als bij Ploum.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven