Klant kan straks online notariële akten tekenen

"Met NEXTsign kunnen notarissen vanaf nu gemakkelijk, efficiënt en veilig alle soorten documenten digitaal door klanten laten ondertekenen."

Delen:

Klant kan straks online notariële akten tekenen

Consumenten regelen steeds meer zaken digitaal. Online bankieren is eerder regel dan uitzondering en de meeste overeenkomsten kunnen digitaal worden ondertekend. Daarom hebben notarieel softwareleverancier NEXTlegal en specialist in digitaal ondertekenen Zynyo “een grote stap [gezet] richting online notariële dienstverlening.” Michiel Geerdink, directeur bij Zynyo: “Ons doel is om rechtsgeldig, veilig en verantwoord digitaal ondertekenen van documenten voor iedereen toegankelijk en haalbaar te maken. Eerder dit jaar is Zynyo daarvoor een samenwerking aangegaan met de NVM om het digitaal tekenen van koopovereenkomsten mogelijk te maken. De samenwerking met NEXTlegal is een belangrijke volgende stap in het bereiken van ons doel.”

Martin Duijs, directeur bij NEXTlegal: “Als softwareleverancier proberen wij dagelijks het werk van onze notarissen gemakkelijker en efficiënter te maken. De consument eist tegenwoordig dat leveranciers digitaal werken, helemaal in deze coronatijd. Deze nieuwe integratie betekent een grote innovatie voor de notaris en voor zijn klant. De klant hoeft voor veel zaken niet meer langs de notaris en de notaris kan dit vanuit ons softwarepakket met één druk op de knop faciliteren.”

De toekomst

Vanaf 1 augustus 2021 is het wettelijk mogelijk om volledig digitaal een bv op te richten bij de notaris. Je hoeft daarvoor dus niet meer fysiek langs de notaris. Dit is de eerste stap in het – op termijn – volledig digitaal kunnen tekenen van alle notariële akten. Digitaal passeren wordt daarmee de standaard. “Als notaris ben en blijf je verantwoordelijk voor de inhoud van de akte en voor het begeleiden van de consument bij het tekenen daarvan. Dit kan – mits goed gefaciliteerd – ook prima op een digitale manier. Het kunnen aanbieden van een digitaal proces en straks de digitale notariële akte is dus een logische volgende stap in onze dienstverlening. Met NEXTsign bieden we straks het gemak van digitaal passeren aan de consument maar blijf ik als notaris ten alle tijde de regie houden”, aldus Eric Sturkenboom, notaris bij Sauer en Oonk notarissen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven