Klein kantoor levert beste advocaat gezondheidsrecht

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Mieke de Die. Fotograaf: Claire Brouwer

Niet de grote kantoren als AKD, Van Doorne of Nysingh hebben ’s lands beste gezondheidsrechtadvocaat in huis, maar het kleine Velink & De Die Advocaten uit Amsterdam. Twee advocaten van dit kantoor staan in de top-10 van beste advocaten gezondheidsrecht, waaronder de nummer 1.

Zorgvisie, het online platform voor beleid en management in de zorg kiest regelmatig de topadvocaten in de gezondheidszorg. Dit jaar won Mieke de Die (1961) van Velink & De Die Advocaten. Ze kreeg 78 van de in totaal 1698 uitgebrachte stemmen. Zij volgt Jaap Sijmons (Nysingh) op die de winnaar was van de verkiezing van 2015. De Die (“De creatiefste oplossingen verzin ik op mijn racefiets”) bezette vorig jaar nog een (gedeelde) tweede plaats.

Op plaats twee en drie staan Joris Rijken en Klaas Meersma, beiden van AKD. Willemien Bischot (Van Doorne) eindigde op de vierde plaats, Tom van Helmond (Loyens & Loeff) en Jaap Sijmons delen de vijfde plaats. Op een gedeelde negende plaats staat Melita van der Mersch, net als de winnaar ook van Velink & De Die.

In de top-10 staan, door gedeelde plaatsen, veertien advocaten. Nysingh levert de meeste topadvocaten in het gezondheidsrecht (vier), gevolgd door Van Doorne (drie) en AKD (twee).

De beste gezondheidsadvocaten worden gekozen hun peers. Aan de editie 2017 deden 114 advocaten mee van 25 advocatenkantoren. Zij kozen uit hun midden de collega’s die volgens hen aan de top staan van hun vakgebied. Deelnemers mochten namen noemen in zeven categorieën: medische aansprakelijkheid en tuchtrecht; regulatory; mededinging; privacy, beroepsgeheim en IT-recht; aanbesteding en zorginkoop; arbeidsrecht en medezeggenschap; ondernemingsrecht. Per categorie mochten deelnemers maximaal drie advocaten nomineren, waarvan maximaal één van het eigen kantoor.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top