Komt een ondernemer bij de advocaat

Delen:

De rechtbank kan niet sneller. Wij wel.

Laatst sprak ik een bevriende advocaat die ik nog ken uit mijn studietijd. Hij zuchtte. Hij wachtte nu al drie jaar op een vonnis van de rechtbank Den Haag. Hij was gedaagde, dus normaliter vindt hij uitstel wel best. Maar drie jaar kon hij toch ook niet goed meer uitleggen aan zijn cliënt.

Als advocaat kan je dan weinig geruststellends zeggen tegen de cliënt.

De doorlooptijden bij de rechtbanken zijn gewoon extreem lang. Een andere collega vertelde dat hij van het Hof Den Bosch een standaardbrief had ontvangen. Daarin stond dat een arrest ten minste anderhalf jaar zou duren. Het advies: of ze niet beter mediation konden overwegen.

Meer rechters helpt niet. De rechtbank kan gewoon niet sneller.
Maar wij advocaten wel.

De oplossing is vrij simpel.

Arbitrage.

Dat is nieuw. Is dat niet riskant?

Wij advocaten speuren nu eenmaal graag naar risico’s en gevaren om die te elimineren. Innovatie is daardoor niet bepaald ons sterkste punt. Maar arbitrage is niet nieuw. Sterker, het is een oplossing die heel gebruikelijk is in grote internationale zaken waarmee gigantische bedragen gemoeid zijn.

Riskant is arbitrage dus niet. Daarom maakt Eve arbitrage nu ook toegankelijk voor advocaten van het mkb. De zaak laat je altijd beoordelen door een ervaren en gespecialiseerde collega of oud-rechter. En jouw rol als advocaat is in wezen niet anders; onze juridische scherpte en strategie zijn nog steeds nodig, terwijl de kansen op winst hetzelfde zijn.

Doe je mee?

Samen creëren we een snellere rechtsgang voor ondernemers. Wij zoeken advocatenkantoren en juristen naar wie wij ondernemers kunnen doorverwijzen voor bijstand bij een procedure bij Eve. Dit werkt simpel: wij nemen je op in ons zichtbare netwerk van externe juristen. Jij bepaalt daarna zelf wat de cliënt nodig heeft.

En de uitspraak? Die ligt er binnen drie maanden.
Zo kan het ook.

Ik spreek je graag,
Katelijn van Voorst

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven