Koninklijke Onderscheiding voor oud-hoogleraar Jaap van den Herik

Prof. dr. Jaap van den Herik heeft tijdens zijn afscheidssymposium een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Francisca Ravestein. Daarmee heeft Van den Herik de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau gekregen.

Delen:

Jaap van den Herik (midden) met de Leidse docenten Legal Technologies Thomas Hellling (links) en Thomas Prikkel (rechts) (foto Monique Shaw)

Van den Herik was hoogleraar Recht en Informatica aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit van Leiden. Zijn bijdrage aan de wetenschap ligt op het terrein van de rechtsinformatica en kunstmatige intelligentie. “Door zijn energie, inzet en nauwe betrokkenheid op deze wetenschapsgebieden draait Nederland nu in de wereldtop mee”, aldus de universiteit. “Jaap heeft een indrukwekkende lijst van publicaties op zijn naam staan en is nationaal en internationaal een veelgevraagd spreker.”

Naast zijn werk als wetenschapper vond hij ook tijd voor onbezoldigde activiteiten. Zo was hij medeoprichter van het Max Euwe Centrum en een bekend schaakjournalist. Jarenlang is hij lid geweest van de Stichting Socrates. Als ere-hoofdredacteur is hij nog steeds actief bij de Computer Games Association.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven