Krapte op de juridische arbeidsmarkt: einde in zicht?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Tim Zumpolle: Ook op de juridische arbeidsmarkt is zoals bekend de vraag substantieel groter dan het aanbod. Momenteel bijvoorbeeld  veel vacatures voor advocaten Corporate M&A, kandidaat-notarissen ondernemingsrecht en allround legal counsels met een stevige commerciële contracten basis. De krapte zal voorlopig niet verdwijnen, schatten wij in, gegeven de verdergaande juridisering en toenemende commerciële geschillen, en dit ondanks minder positieve economische vooruitzichten. Het aanbod van ervaren juridisch talent zal niet plotseling hard toenemen. Veel concurrentie tussen toekomstige werkgevers dus. Zorgvuldig maar snel schakelen is daarom van belang in het recruitmentproces. Hybride werken is een gegeven, zo ook een aantrekkelijk salaris. Naast doorgroei- en ontwikkelperspectief maakt de persoonlijke ‘klik’ het verschil: kandidaten willen zich echt welkom voelen!

Top 3 meest gevraagde specialismen
1 Corporate / M&A, advocatuur
2 Ondernemingsrecht, notariaat
3 Corporate & commercial contracts, in-house

Tim Zumpolle, headhunter/partner ZumpolleVanderStoel, executive search Legal, Tax, Compliance & Privacy.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top