Law in Society: unieke nieuwe internationale bacheloropleiding

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Na de zomer volgend jaar start de Vrije Universiteit een nieuwe bacheloropleiding aan de rechtenfaculteit: Law in Society. Een unieke opleiding, volgens de universiteit: nergens anders wordt recht op deze manier onderwezen.

In plaats van de traditionele benadering van publiek-, privaat- en strafrecht wordt het onderwijs gegeven aan de hand van actuele maatschappelijke problemen, zo meldt de website van de universiteit, waarbij wordt gekeken hoe verschillende juridische invalshoeken daarop kunnen worden toegepast. “In de opleiding staan vier thema’s centraal die zeer relevant zijn in de huidige maatschappij: veiligheid, globalisering van markten, migratie en duurzaamheid. De student bekijkt ieder thema op zowel mondiaal als lokaal niveau. Met behulp van een multidisciplinaire benadering met een sterke component uit de sociale wetenschappen in een interculturele omgeving doen zij in groepjes empirisch onderzoek naar echte, bestaande zaken. Zo worden zij klaargestoomd om te werken in een internationale omgeving – denk aan NGO’s, internationale organisaties en de grote advocatenkantoren.”

Klik hier voor meer informatie over deze Engelstalige opleiding.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top