Lawyers’ Evolution

Delen:

Op donderdag 1 en vrijdag 2 november 2018 organiseert de Stichting Jonge Balie Nederland het Jonge Balie Congres 2018 met als thema “Lawyers’ Evolution”. Tijdens het tweedaagse congres zullen we stilstaan bij de ontwikkeling die ons beroep heeft doorgemaakt en – belangrijker nog – zal doormaken.

Al in de klassieke oudheid zijn sporen terug te vinden van de eerste juridische professionals. Wat ooit is begonnen als een ongereguleerde beroepsgroep van pleitbezorgers, logografen en beleidsmakers heeft zich ontwikkeld tot de moderne advocaat van vandaag de dag. Die evolutie is nog altijd gaande. Ontwikkelingen als digitalisering en automatisering dienen zich in rap tempo aan. We ontkomen er niet aan dat dit gevolgen heeft voor de manier waarop de advocaat zijn beroep uitoefent. Eén ding is daarmee zeker: de advocatuur is nog altijd aan verandering onderhevig.

Verbazingwekkende demonstraties

Tijdens het Jonge Balie Congres 2018 zullen sprekers en trainers, zoals professor Zwalve, Katja van Kranenburg en Ingrid Walrecht, uitgebreid stilstaan bij de veranderingen die de advocaat door de eeuwen heen heeft doorgemaakt en nog gaat doormaken. Pakkende verhalen uit het verleden en verbazingwekkende demonstraties over de toekomst komen aan bod. Hoe zag het leven van de eerste Romeinse redenaren er uit? Welke kansen heeft innovatie hedendaagse jonge advocaten te bieden? Op welke manier zal technologie het beroep van advocaat beïnvloeden en past dit al binnen ons verbeeldingsvermogen? Wat gaat de toekomst de advocatuur brengen en zijn wij daar op voorbereid? Over deze en andere vragen zal het gaan tijdens het Jonge Balie Congres ’18: a look into the evolution of lawyers – from past to present and on into the future.

Chassé Theater Breda

Het Jonge Balie Congres 2018 zal plaatsvinden op een unieke locatie: Chassé Theater Breda. Het Chassé Theater ligt direct naast het historisch stadscentrum van Breda, op 10 minuten lopen vanaf het centraal station. Deze locatie biedt het indrukwekkende en bijzondere podium voor tal van workshops en lezingen. Wie weet volg jij wel een workshop in het artiestenfoyer, in een dansstudio of in de bioscoopzaal. Geheel in stijl zal de eerste dag worden afgesloten met een spetterend feest, waarbij in ieder geval Mr. Polska deel zal uitmaken van de line-up.

Inschrijven

Ben jij enthousiast geworden over het congres of heb je eigenlijk gewoon heel veel zin in het spetterende feest? Schrijf je dan snel in via http://www.jongebaliecongres.nl/2018/aanmelden/

Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wacht niet te lang met inschrijven! Let op: Aanmelden is mogelijk tot 18 oktober 2018.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven