Leuk! Een quiz van het OM (Deel 2)

Delen:

De quiz ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van het Openbaar Ministerie blijft ons verbazen en vooral bezighouden. Was ik al uit het veld geslagen dat deze quiz maar bestond uit één vraag, die ik ook nog eens verkeerd beantwoordde, maar nog opmerkelijker was dat meerdere antwoorden konden worden aangevinkt. Een van jongere Mr.-redacteuren kruiste alle drie de opties aan en werd beloond met het bericht: “Bedankt voor het verzenden van uw antwoord.”

Vandaag kreeg ze de volgende reactie van het OM

Beste Opportuunlezer,
U heeft via www.om.nl een antwoord gegeven op de quizvraag die gesteld is in het aprilnummer van Opportuun. De vraag luidde: Dit jaar bestaat het OM 200 jaar. Wat was vóór 1811 de meest toegepaste straf in Nederland?
U was de eerste persoon die een correct antwoord gaf, namelijk: A. Verbanning. Verbannen was goedkoop en effectief. Binnenkort wordt uw prijs, een vel jubileum postzegels, naar het opgegeven adres gestuurd.

Uiteraard was deze mail aanleiding tot grote vreugde, hoewel er natuurlijk ook wel enige wroeging was over de oneigenlijke wijze waarop de prijs was binnengehaald. Blijkbaar vond het OM dat ook, want korte tijd later arriveerde het volgende bericht:

Correctie:

Uw antwoord blijkt onrechtmatig. Naast het correcte antwoord heeft u tevens andere mogelijkheden ingevuld. Dat was niet de bedoeling.

En nu heb ik hier een huilende redacteur. Niet alleen loopt ze de prijs mis, maar ze blijkt ook nog eens onrechtmatig gehandeld te hebben. Welke lezer wil haar bijstaan in de juridische procedure die haar nu boven het hoofd hangt?

p.s. Nieuwsgierige lezers die alsnog de postzegels willen winnen, moet ik teleurstellen. De quiz is van de website van het OM gehaald. Waarom?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Ook interessant:

Scroll naar boven