LexpoNL – de laatste ontwikkelingen en de nieuwste inzichten voor de advocatuur en juridische afdelingen

Delen:

Hét (legal) tech en innovatie event voor juridisch Nederland & Vlaanderen

Na een aantal jaren grote bijeenkomsten voor de juridische sector te hebben moeten missen in ons land, staat binnenkort LexpoNL op de agenda. Dit (legal) tech & innovatie event voor de Nederlandse en Belgische juridische markt wordt georganiseerd door hetzelfde team van het succesvolle internationale tweedaagse event Lexpo.

Op maandag 3 oktober betreden topsprekers uit de sector het podium om de bezoekers op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen, de nieuwste inzichten en nog veel meer.

Naast een aantal sessies die ingaan op de laatste sector-specifieke technologische ontwikkelingen, is er veel aandacht voor bedrijfsvoering en interne cultuur.

De keynote zal worden verzorgd  door Bas Kodden, hoogleraar Leiderschap & Management Ontwikkeling aan de Nyenrode Business University. Kodden zal, aan de hand van voorbeelden van buiten de sector, ophelderen waarom het ene kantoor succesvol blijft innoveren, terwijl andere bedrijven steeds meer achteropraken, uiteenvallen en uiteindelijk verdwijnen.

Han Mesters, Sector Bankier Zakelijke Dienstverlening bij ABN AMRO, zal ingaan op het steeds grotere tekort aan professionals, waardoor het erop gaat lijken dat de bedrijfscultuur ook in de advocatuur een unique selling point zal worden. Het tekort aan professionals dwingt de advocatuur en bedrijfsjuridische afdelingen tot het beter gebruik maken van technologie en dat, op zijn beurt, vraagt weer om andere rollen en functies binnen praktijkgroepen en juridische teams. Hierin speelt het Hoger Onderwijs een belangrijke rol. Ivar Timmer (Hogeschool van Amsterdam) en Gerdo Kuipers (Hogeschool Leiden) – beiden verbonden aan de Legal Tech Alliantie – lichten aan de hand van duidelijke praktijkvoorbeelden toe hoe de veranderingen in de sector eruitzien en welke kansen en uitdagingen dit met zich meebrengt.

Dat legal tech niet meer weg te denken is uit het huidige aanbod van sector-specifieke software, is wel duidelijk. Menno Weij vraagt zich in zijn sessie op af wat nu echt van toegevoegde waarde is … of zou kunnen zijn, want kennelijk valt er nog steeds veel te automatiseren!

Dat we steeds meer afhankelijk worden van onze systemen en data, dat staat vast en is ook direct de zwakke plek, zeker in de advocatuur. Ronald Verweij was CEO bij The Sourcing Company toen het bedrijf begin dit jaar werd getroffen door een ransomware aanval. Ondanks dat de ICT-dienstverlener een aantal klanten heeft in de advocatuur, waren het voornamelijk woningcorporaties die geraakt werden door de aanval. Ronald doet op LexpoNL zijn verhaal over de machteloosheid, de woede, de oplossingen en de afwikkeling. Dit verhaal doet je op het puntje van je stoel zitten.

Maar er valt natuurlijk nog veel meer te horen en leren op LexpoNL:

  • Hoe bepaal je nu of software bijgewerkt of vervangen moet worden door iets nieuws? Leer meer over de vijf kernpunten die het succes van een transitie bepalen.
  • Hoe bereid je de organisatie voor op de snel naderende recessie? Een presentatie die zowel ingaat op de kostenkant als het cliëntenbestand.
  • Hoe kom je tot effectieve kennisdeling? Een verhaal van KPMG uit de praktijk.
  • Hoe digitaliseert de Nederlandse advocatuur? Een presentatie over een uitgebreide benchmark onder ruim 125 advocatenkantoren.
  • Wat te doen met Microsoft 365? Een duidelijk overzicht van wat er allemaal mogelijk is met de verscheidenheid aan applicaties binnen deze software suite.

Kijk voor het complete programma op https://lexpo.nl/.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven