Lezing over doodstraf met persoonlijk verhaal

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Op 10 oktober 2018 organiseert Universiteit Utrecht een lezing over doodstraf en strafprocesrecht. Susan Kigula uit Oeganda vertelt haar persoonlijke verhaal.

Susan Kigula stond op haar 21ste stond terecht voor de moord op haar man. Ze had geen geld voor een advocaat en werd ter dood veroordeeld. Via een rechtenstudie, een nieuw pleidooi en een nieuw vonnis wist ze aan de dood te ontsnappen en ook anderen hiervan te redden. Op woensdagavond 10 oktober komt ze hierover vertellen in het Academiegebouw, gevolgd door een bijdrage van Mr. dr. Pauline Jacobs, docent strafprocesrecht, verbonden aan het Willem Pompe Instituut voor Strafwetenschappen van de Universiteit Utrecht. De toegang is gratis, aanmelding via utrecht@santegidio.nl.

Meer informatie op de website van Universiteit Utrecht.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top