Limburgs notariskantoor Novitas innoveert identificatieproces

Notariskantoor Novitas in Horst introduceert een terminal waarop de klant live kan zien hoe de notaris zijn legitimatiebewijs verifieert.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Limburgs notariskantoor Novitas innoveert identificatieproces

Notaris Martijn Tolsma: “Wij controleren bij elke klant de identiteit met NEXTid, onderdeel van het softwarepakket NEXTassyst. NEXTid maakt een visuele scan en leest tegelijk de chip in het paspoort uit. Zo kunnen we de scan, de pasfoto en alle cijfers in het fysieke document vergelijken met de digitale data. Het systeem stuurt deze gegevens overigens niet door naar derde partijen. De scan(data) blijft bij ons intern.”

De klant volgt live het proces

“Het leek mij aardig om dit hele proces van identiteitscontrole transparant te maken door op de balie een beeldscherm te plaatsen, zodat de klant mee kan kijken. Ik heb deze wens neergelegd bij onze softwareleverancier NEXTlegal. Die waren meteen enthousiast. Ze zijn gaan overleggen met netwerkbouwer ICT Concept en Restport Technologies, de leverancier van de scantechnologie. Samen hebben ze een esthetisch aantrekkelijk systeem ontworpen waarmee kan de klant de paspoortcontrole met NEXTid op een scherm kan volgen. Als het systeem meldt dat alles in orde is, ziet de klant dat dus ‘live’ gebeuren. Hoe cool is dat?”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top