Limburgs notariskantoor Novitas innoveert identificatieproces

Notariskantoor Novitas in Horst introduceert een terminal waarop de klant live kan zien hoe de notaris zijn legitimatiebewijs verifieert.

Delen:

Limburgs notariskantoor Novitas innoveert identificatieproces

Notaris Martijn Tolsma: “Wij controleren bij elke klant de identiteit met NEXTid, onderdeel van het softwarepakket NEXTassyst. NEXTid maakt een visuele scan en leest tegelijk de chip in het paspoort uit. Zo kunnen we de scan, de pasfoto en alle cijfers in het fysieke document vergelijken met de digitale data. Het systeem stuurt deze gegevens overigens niet door naar derde partijen. De scan(data) blijft bij ons intern.”

De klant volgt live het proces

“Het leek mij aardig om dit hele proces van identiteitscontrole transparant te maken door op de balie een beeldscherm te plaatsen, zodat de klant mee kan kijken. Ik heb deze wens neergelegd bij onze softwareleverancier NEXTlegal. Die waren meteen enthousiast. Ze zijn gaan overleggen met netwerkbouwer ICT Concept en Restport Technologies, de leverancier van de scantechnologie. Samen hebben ze een esthetisch aantrekkelijk systeem ontworpen waarmee kan de klant de paspoortcontrole met NEXTid op een scherm kan volgen. Als het systeem meldt dat alles in orde is, ziet de klant dat dus ‘live’ gebeuren. Hoe cool is dat?”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven