Linklaters Amsterdam benoemt drie counsels

Linklaters Amsterdam benoemt per 1 mei Bo Ra Hoebeke, Marleen Wessel en Menno Baks tot Counsel binnen respectievelijk de praktijkgroepen Dispute Resolution, Corporate Notariaat en Capital Markets.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jan Willem de Boer, Managing Partner Linklaters Amsterdam: “Onze strategie is om toptalent aan te trekken, te behouden en door te laten groeien. Ik ben trots dat wij kunnen aankondigen dat, in aansluiting op de recente promotie van Mariken van Esch tot Corporate Partner, drie van onze getalenteerde medewerkers de stap naar counsel hebben gemaakt. De promoties van Bo Ra, Marleen en Menno zijn zeer verdiend. Het reflecteert de kwaliteit die zij leveren voor de vele, complexe en spraakmakende zaken waaraan ze werken en de waardering die zij van onze cliënten ontvangen. Linklaters Amsterdam groeit. In de afgelopen 5 jaar is ons team in omvang meer dan verdubbeld, waarmee we het snelst groeiende kantoor van Nederland zijn.”

Bo Ra Hoebeke

Bo Ra richt zich op (internationale) arbitrage en heeft een bijzondere focus op Environmental, Social & Corporate Governance (ESG). Bo Ra’s promotie tot Counsel bevestigt de sterke ontwikkeling van het DR team in Amsterdam en  Linklaters’ wereldwijde hoge inzet op arbitrage. Met haar brede ervaring in de internationale arbitragepraktijk en haar clientgerichte can do-mentaliteit weet zij grote cliënten aan zich te binden. Zij treedt momenteel op in een vernietigingsprocedure betreffende een investeringsarbitrage tussen investeerders in de Indiase telecommunicatie sector en de Republiek India, alsmede in arbitrale procedures omtrent een joint venture-geschil aangaande tolwegen in de Filippijnen. Nadat zij in 2018 bij een gerenommeerd Nederlands kantoor tot Counsel was benoemd, maakte Bo Ra samen met een team van arbitrage-specialisten in 2019 de overstap naar Linklaters. Bij Linklaters vormt Bo Ra samen met professor Gerard Meijer de spil van de Amsterdamse arbitragepraktijk en maakt zij deel uit van de kern van Linklaters’ Global Arbitration Team.  Linklaters’ Amsterdamse Dispute Resolution team richt zich daarnaast in het bijzonder op verdediging tegen massaclaims onder leiding van Daniella Strik.

Marleen Wessel

De komst van Marleen Wessel in 2018 heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de versterking en verdere uitbouw van de notariële ondernemingsrechtpraktijk van Linklaters. Marleen is ruim tien jaar werkzaam als kandidaat-notaris op het gebied van het ondernemingsrecht en geeft samen met Guido Portier leiding aan het notariële team van Linklaters. Mede dankzij haar werkzaamheden in Londen van 2013 tot en met 2015 heeft Marleen ruime ervaring in de advisering van beursgenoteerde en internationaal opererende ondernemingen, banken en private equity fondsen op het gebied van onder meer (grensoverschrijdende) fusies en splitsingen, publieke- en private overnames, corporate governance vraagstukken, joint ventures en management incentive plans. Recent heeft Marleen een belangrijke rol gespeeld in de advisering van ENGIE inzake een USD 1.4 miljard business combinatie tussen diens dochter EV Box en TPG en de advisering van Citigroup als sponsor van een Dutch Special Purpose Acquisition Company (SPAC) die wordt genoteerd in Nederland.

Menno Baks

Menno is werkzaam in de Capital Markets praktijk van Linklaters Amsterdam. Hij startte zijn carrière als advocaat bij Linklaters in 2009. Menno is gespecialiseerd in equity en debt kapitaalmarkttransacties, waaronder beursgangen, schuldprogramma’s, obligatie-uitgiften en bufferkapitaal voor financiële instellingen. In 2015 werkte hij zes maanden bij Linklaters in Singapore, waar hij betrokken was bij verschillende kapitaalmarkttransacties in Zuidoost-Azië. Menno wordt al geruime tijd als ‘Rising Star’ of ‘Associate to Watch’ aangemerkt in de internationale ranglijsten van Chambers, Legal500 en IFLR. In 2019 ontving hij de IFLR/Euromoney ‘Europe Rising Star’ award. Recentelijk is Menno betrokken geweest bij onder andere de beursgang van JDE Peet’s, de corporate hybrid bonds van Koninklijke FrieslandCampina en verschillende schuldprogramma’s en obligatie-uitgiften (inclusief bufferkapitaal) van ING.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top