Loorbach: rapport Hoekstra positief kritisch

Delen:

Jan Loorbach, algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten, noemt de voorlopige conclusies van interim rapporteur Rein Jan Hoekstra over het toezicht op de advocatuur ‘positief kritisch’. “Het wordt onze uitdaging om het eindrapport van Hoekstra aanmerkelijk anders te laten zijn dan de tussenstand.”

Volgens oud-staatsraad Hoekstra is er nog heel veel te doen. “Het is noodzakelijk dat het toezicht snel geprofessionaliseerd en verbeterd wordt.” Hoekstra vindt onder meer dat de advocatuur te veel naar zichzelf kijkt en onvoldoende publieke verantwoording afgelegd over de wijze waarop het toezicht functioneert.

Loorbach ontkent niet dat verbetering noodzakelijk is. “Hoekstra wijst scherp op onderdelen in het toezicht die moeten worden verbeterd. Ook maakt hij duidelijk dat er een grote urgentie is om deze verbeteringen door te voeren. Die gevoelens van urgentie deelt de Orde met hem. Ook wij willen snel een aantal verbeteringen doorvoeren en daarmee zijn we – samen met het dekenberaad – hard aan de slag.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven