Loyens & Loeff in Hong Kong

Delen:

In de op vier na hoogste wolkenkrabber van Hong Kong zit op de 28verdieping het mooie kantoor van Loyens & Loeff. Tijdens dit kantoorbezoek in het gebouw “the Center” heb ik op deze dag kennis mogen maken met dit advocatenkantoor. Loyens & Loeff is een volledig onafhankelijk kantoor dat maar liefst 12 locaties wereldwijd heeft en ruim 1.400 medewerkers.

Met een groep van tien studenten werden wij hartelijk ontvangen op het kantoor, en na een voorstelronde kregen wij een kennismakingspresentatie. We kregen allereerst een presentatie over Loyens & Loeff en de algemene gang van zaken binnen het kantoor. Ook werd ons veel verteld over de werkzaamheden en de expertises binnen het kantoor in Hong Kong en ook wereldwijd. Zo leerden we over de verschillende rechtsgebieden, hoe de praktijkgroepen te werk gaan en hoe er wordt samengewerkt binnen het kantoor op internationale vlak. Loyens & Loeff heeft een sterke focus op de Aziatische markt. Naast een kantoor in Hong Kong, zijn er ook locaties in Singapore en Tokio waar er meerdere advocaten, belastingadviseurs en notarissen samenwerken. Loyens & Loeff heeft al sinds 2012 een kantoor in het mooie gebouw “the Center” gevestigd, waar ze hun cliënten adviseren over onder andere fiscale herstructureringen, M&A en bank- en effectenrecht en vermogensbeheer.

De studenten hadden aan het eind van deze presentatie een goed beeld van het kantoor. De medewerkers vertelden ons ook over de mogelijkheden om binnen een Nederlands kantoor tijdelijk in het buitenland te werken. Ook vertelden zij ons hoe zij het ervaarden om als Nederlandse juridische experts/fiscalisten in het buitenland te werken.

Hierna werd de groep in teams verdeeld en deden we een leuke quiz over juridische vraagstukken en over de stad Hong Kong. Tot slot was er een afsluitende borrel op een hele bijzondere locatie. De medewerkers van Loyens & Loeff namen ons mee naar Sevva, dit is een van de mooiste rooftop bars in Hong Kong met een million-dollar view. Tijdens deze borrel was er uiteraard nog genoeg tijd om met de medewerkers van Loyens & Loeff in gesprek te gaan en al onze vragen te stellen. Kortom, het was een zeer geslaagd kantoorbezoek!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven