Luna Snelders (Ploum) over een extra paar sneakers

Student-stagiair van de week is Luna Snelders. Ze liep stage bij Ploum. Wat ze een volgende anders zou doen? "Nieuwe schoenen goed inlopen of een extra paar sneakers meenemen." Je leest hier hoe dat zit.

Delen:

Luna Snelders (25) studeert civiel recht aan de universiteit Leiden. Zij verwacht in 2022 af te studeren. Zij liep stage bij Ploum te Rotterdam op de afdeling Dispute Resolution in de maanden maart en april 2022. 

Waarom heb je voor deze tijdelijke werkgever gekozen?
Sinds ik eind vorig jaar naar Rotterdam ben verhuisd ben ik meer gaan kijken naar kantoren in de buurt. Ik wilde graag een iets groter kantoor ervaren met commerciële cliënten en internationale zaken. Daarnaast kreeg ik van de Instagram-pagina het idee dat er ook op sociaal vlak veel wordt georganiseerd.
Tijdens de stage word je als student-stagiair(e) echt behandeld als een kantoorgenoot. Op die manier voel je je snel gewaardeerd en onderdeel van het team.

Wat waren je verwachtingen vooraf en zijn die uitgekomen?
Ik ging de stageperiode redelijk blanco in. Het was rond die tijd nog onduidelijk of de stage fysiek plaats zou kunnen vinden, dus ik had me op beide situaties ingesteld. Verder had ik gehoopt dat het met de versoepeling van de coronamaatregelen weer mogelijk zou zijn om mee naar zittingen te gaan. Uiteindelijk had ik de mogelijkheid om elke dag naar kantoor kunnen gaan en heb ik zelfs twee zittingen bij kunnen wonen. 

Je was er tijdens de coronacrisis. Hoe was dat?
Ik viel begin maart gelijk met mijn neus in de boter toen het thuiswerkbeleid van Ploum werd aangepast. Ik kon daardoor als eerste lichting student-stagiaires weer naar kantoor en de borrels. Ik vond het heel prettig dat dit mogelijk was, omdat je fysiek veel meekrijgt hoe het reilen en zeilen er op kantoor aan toegaat. Daarnaast word je fysiek denk ik ook sneller even meegenomen naar een bespreking of zitting. 

Wat moet je zoal doen?
Tijdens de stage heb ik vooral notities geschreven en literatuur- en jurisprudentieonderzoek gedaan. Daarnaast werd ik veel betrokken bij besprekingen, zittingen en lezingen. Het leuke van de afdeling vond ik dat er zoveel verschillende subteams zitten en je door de stage van allerlei gebieden wat meekrijgt. Ook werd je door kantoor bij alle sociale evenementen betrokken en kan je ook vast een kijkje nemen bij de Jonge Balie.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Nieuwe schoenen goed inlopen of een extra paar sneakers meenemen. Tijdens de pauzes gingen we na de lunch vaak een stukje wandelen, maar met pijnlijke loafers werd dit een uitje naar de Etos voor een pakje blarenpleisters. 

Wat is je meest gedenkwaardige ervaring?
Aan het einde van de stage kon ik met een kantoorgenoot mee naar een zitting bij de rechtbank. Het ging om een zaak tussen twee particulieren en je merkte dat de emoties hoog zaten bij zowel cliënt als de wederpartij. Hoewel de spanning opliep vond ik het bewonderenswaardig om te zien hoe kalm en geduldig de kantoorgenoot bleef. De rechter besloot uiteindelijk gelijk uitspraak te doen, waardoor ik tijdens de stage zelfs nog mee kreeg hoe de zaak uiteindelijk afliep. Hoewel we een eind moesten reizen was het een enorm leerzame zitting en kon je het procesrecht echt in de praktijk ervaren. 

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Zeker weten! De stage heeft mij heel enthousiast gemaakt om de advocatuur in te gaan. Tijdens de stage heb ik gesolliciteerd voor de functie van advocaat-stagiaire in het bouw- en vastgoedteam en ik ben heel blij dat ik hier inmiddels voor heb kunnen tekenen!

Waar denk je over tien jaar te staan?
Over tien jaar hoop ik veel kennis opgedaan te hebben zodat ik een ervaren advocaat ben die de verwachtingen van cliënten kan overtreffen.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven