Luxe in Napels

Napels is schilderachtig. Een Italiaanse schat aan de Tyrrheense kust. Je kunt je er in luxe waden en historische ontdekkingen doen. Een reisverslag dat smaakt naar meer.

Delen:

beeld: Depositphotos

Onze reis naar Napels begon met een warm welkom in het Grand Hotel Vesuvio, waar we genoten van de weelderige inrichting en een spectaculair uitzicht op de baai van Napels. Na een verkwikkende duik in het zwembad op het dak, begaven we ons naar de historische wijk Spaccanapoli voor een heerlijk diner in het met Michelin-ster bekroonde restaurant Il Comandante.

De volgende dag werd een dag vol geschiedenis met een privétour door het betoverende Pompeï. Onder leiding van een deskundige gids doorkruisten we de eeuwenoude straten en luisterden we naar boeiende verhalen van de plaatselijke Italianen. Terug in Napels verwenden we onszelf met een ontspannen middag in de luxe spa van het Romeo Hotel, waar we genoten van verfrissende behandelingen.

Op dag 3 gingen we naar de wijk Quartieri Spagnoli voor een culinaire ontdekkingsreis. We proefden lokale delicatessen, van de beroemde Napolitaanse pizza tot de ambachtelijke gelato. ‘s Avonds gingen we dineren bij Don Alfonso 1890, een Michelin-bekroond restaurant met een creatieve Zuid-Italiaanse keuken.

Dag 4 was pure luxe. We brachten de dag door op een luxe jacht, cruisend langs de betoverende kust van Amalfi. We stopten bij het schilderachtige eiland Capri, waar we de Grotta Azzurra en de weelderige tuinen van Augustus verkenden. Eenmaal terug in Napels genoten we van een ontspannen diner op het terras van Palazzo Petrucci.

Onze laatste dag in Napels besteedden we aan het verkennen van de rijke kunstscene in het Museo di Capodimonte, waar we meesterwerken van Caravaggio en Titiaan bewonderden. De reis eindigde met een onvergetelijk diner in Il Riccio, een restaurant aan het strand van Capri, waar we genoten van heerlijke zeevruchten terwijl de zon onderging over de Tyrrheense Zee.

 

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven