Maak gebruik van het STAP-budget voor je juridische opleiding

OSR juridische opleidingen is geaccrediteerd door de NRTO en toegelaten tot het STAP-scholingsregister. Dat betekent dat je sinds 1 maart subsidie aan mag vragen voor al onze opleidingen

Ben jij een juridisch professional en wil jij je positie op de arbeidsmarkt versterken? Dan kun je hier  STAP-budget voor aanvragen. Met deze overheidssubsidie wordt het volgen van een OSR opleiding een stuk voordeliger. Vanaf 1 maart kan iedereen die in Nederland werk heeft of zoekt jaarlijks maximaal € 1.000, – subsidie ontvangen voor het volgen van een training, cursus of opleiding.

Aanvragen van het STAP-budget

Op 1 maart 2022 is de eerste aanvraagtermijn voor het STAP-budget gestart. Met deze subsidie wordt het volgen van een opleiding een stuk voordeliger, of zelfs kosteloos. Wanneer je de opleiding of training succesvol afrondt, hoef je het bedrag niet terug te betalen. Iedere twee maanden start er een nieuwe termijn. Het STAP-budget is een ontzettend groot succes, de subsidie voor de eerste termijn was na drie dagen op.

Het UWV heeft een speciaal portaal geopend, waar je jouw STAP-budget aan kunt vragen. Dit is weer mogelijk vanaf 1 mei en iedere twee maanden later start er weer een nieuwe termijn. Het is belangrijk dat je niet te lang wacht met het aanvragen zodra de termijn gestart is, want het budget is gelimiteerd en er is veel vraag naar.  Hier kun je rekening mee houden in jouw planning.

Binnen welke termijn moet een opleiding starten?

De minimale termijn tussen de aanvraag van het STAP-budget en de cursusdatum is vier weken en maximaal is deze termijn drie maanden. Wordt de cursus van jouw keuze in juni gegeven, dan moet je dus op 1 mei STAP-budget aanvragen, maar voor een cursus in september kun je de derde of vierde termijn afwachten. Meer informatie over het STAP-budget en de voorwaarden vind je op onze website.

Opleidingen bij OSR juridische opleidingen met het STAP-budget

Het hele cursusaanbod van OSR juridische opleidingen komt in aanmerking voor STAP-subsidie. Korte cursussen tot € 1.000,- volg je met deze subsidie zelfs kosteloos.

OSR biedt een breed aanbod aan opleidingen, cursussen en trainingen binnen negentien verschillende deel- en rechtsgebieden. Tijdens al onze opleidingen bieden we jou handvatten waarmee je (nog) vaardiger wordt in het recht. Handvatten waarmee je vaardigheden kunt trainen om jouw vak nog beter uit te oefenen of waarmee je benodigde kennis opdoet en up-to-date houdt.   

OSR: Recht.Vaardig

OSR juridische opleidingen streeft naar een rechtvaardige samenleving. Een samenleving waarin eerlijkheid en redelijkheid centraal staan en iedereen zich gehoord voelt. Voor OSR is rechtvaardigheid de grondslag voor een optimale rechtsstaat. Wij zijn daarom heel verheugd dat met deze subsidie iedereen toegang krijgt tot de mogelijkheid een opleiding te volgen en daarmee zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren.

Je kunt voor iedere opleiding, cursus of training van OSR juridische opleidingen STAP-budget aanvragen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven