Niet meebetalen aan eigen berechting

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Arenda Oomen

Veroordeelden hoeven niet mee te betalen aan hun opsporing, vervolging en berechting. Demissionair minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft de Eerste Kamer gevraagd een wetsvoorstel van die strekking niet te behandelen voordat er een nieuw kabinet is. Er is weinig draagvlak voor het wetsvoorstel in de Eerste Kamer. Een voorstel om gevangenen een vast bedrag per week te laten betalen voor hun detentie sneuvelde al eerder. Het kabinet trok het in.

De Raad voor de rechtspraak heeft destijds over beide voorstellen een wetgevingsadvies uitgebracht. De Raad adviseerde het oordeel over zo’n eigen bijdrage aan de rechter over te laten. Die kan de draagkracht van een verdachte en de ernst van het vergrijp mee laten wegen. Ook wees de raad erop dat de betalingsverplichting niet zou gelden voor daders die een strafbeschikking krijgen van het Openbaar Ministerie.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top