Met deze opleidingen kun je professionele ondersteuning geven aan de mensen die het écht nodig hebben

Wil je een beroep uitoefenen, waarin het geven van professionele ondersteuning echt het verschil maakt dan zijn daarvoor uiteenlopende opleidingen beschikbaar. Het is mogelijk om daarbij aansluiting te vinden bij je interesses. Er zijn namelijk allerlei functies op de arbeidsmarkt beschikbaar waarin het draait om het geven van professionele ondersteuning. Denk alleen al aan verzorgende beroepen in het ziekenhuis en in verpleeghuizen of aan functies, waarin het geven van juridisch advies centraal staat. De diversiteit in functies is eveneens terug te zien in opleidingen. Bekijk de mogelijkheden hier maar eens.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Met deze opleidingen kun je professionele ondersteuning geven aan de mensen die het écht nodig hebben - Mr. Online

Opleiding rechten

Rechten studeren op HBO-niveau voorziet in de mogelijkheid om functies te vervullen waarin professionele ondersteuning centraal staat. Er zijn verschillende richtingen om je in te specialiseren. Zo biedt een opleiding sociaal-juridische dienstverlening de mogelijkheid om als sociaal raadspersoon te gaan werken en mensen op allerlei vlakken praktische en juridische ondersteuning te geven. Een opleiding rechten biedt ook de mogelijkheid om je in arbeidsrecht te verdiepen. In dat kader is het mogelijk om mensen bij te staan die bijvoorbeeld met ontslag op staande voet te maken krijgen.

Opleiding social work

HBO Social Work is een opleiding waarmee allerlei functies zijn te vervullen op de arbeidsmarkt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een beroep uit te oefenen, waarin je mensen met verslavingsproblematiek ondersteuning biedt. Of mensen bij te staan die in een gewelddadige relatie zitten en echt hulp nodig hebben. Ook binnen deze opleidingsvorm zijn er mogelijkheden om je te specialiseren in het geven van professionele ondersteuning. Bijvoorbeeld in de richting van sociaal pedagogische hulpverlening. Deze opleiding biedt opties om mensen vanuit je beroep te begeleiden en ondersteuning te geven om zelfstandig mee te kunnen draaien in de maatschappij.

Opleiding zorg, welzijn en hulpverlening

Er zijn allerlei situaties denkbaar waarin mensen professionele ondersteuning nodig hebben. Zo ook op medisch gebied. Een opleiding tot verpleegkundige biedt de mogelijkheid om in ziekenhuizen ondersteuning te geven aan patiënten net als in verpleeghuizen of in de wijkverpleging. Er zijn zowel opleidingen op HBO-niveau als op MBO-niveau beschikbaar om in de zorgsector te gaan werken. Een MBO-opleiding tot verpleegkundige biedt diverse specialisaties om uit te kiezen, zoals in de richting van geestelijke gezondheidszorg of gehandicaptenzorg. Alle opleidingen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening zijn gericht op beroepen, waarin het geven van professionele ondersteuning aan mensen die het echt nodig hebben centraal staat.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top