NGB

Met het oog op: Bestuursrechtelijk toezicht

V.l.n.r.: Muriël Rosing, Rein Wesseling, Anna Collignon en Tom Barkhuysen, Stibbe

Tips and tricks om te voorkomen en genezen

Voor welk bedrijf u ook werkt, u krijgt op enig moment te maken met toezichthouders en handhavende autoriteiten zoals de Inspectie SZW, de Autoriteit Persoonsgegevens, de Autoriteit Consument & Markt of een omgevingsdienst. De vraag is hoe daarmee om te gaan. Wat kunnen deze toezichthouders bewerkstelligen? Wat is de rechtspositie van uw onderneming?

Deze vragen zijn aan bod gekomen tijdens de NGB Masterclass Bestuursrechtelijk toezicht bij Stibbe op 17 mei 2018. Advocaten uit de Compliance & Sanctions Group van Stibbe hebben vanuit verschillende juridische invalshoeken tips and tricks gegeven over toezichtsituaties uit de dagelijkse praktijk. De kernthema’s waarover is gesproken zijn bestuursrechtelijke handhaving en hoe dat te voorkomen, strafrechtelijk onderzoek en de rechtsbeschermingsmogelijkheden die er bestaan wanneer uw onderneming met de inzet van toezichts- en handhavingsmiddelen en het opleggen van sancties wordt geconfronteerd.

Een verslag van de NGB Masterclass verschijnt in de week van 9 juli 2018 in De Bedrijfsjurist in de serie Met het oog op NGB Extra.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

NGB

NGB

Het NGB is dé beroepsvereniging van bedrijfsjuristen. Het NGB biedt interessante opleidingen en bijeenkomsten, alleen voor leden, toegespitst op de praktijk van de bedrijfsjurist.

Voor een overzicht van alle opleidingen en bijeenkomsten de komende tijd: zie de agenda.

Het laatste nieuws van en over het NGB vindt u in het nieuwsoverzicht.

Bent u inhouse bedrijfsjurist en nog geen lid van het NGB? Meldt u dan aan via onze website.

Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen
Postbus 93002
2509 AA DEN HAAG

T. 070 – 349 04 10
I. www.ngb.nl
E. info@ngb.nl

Winkelmand