Moszkowicz belt met Teeven

Delen:

Bram Moszkowicz heeft na de uitspraak van de Raad van Discipline gebeld met staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Dat zei de bewindsman kort voor het begin van het vragenuurtje in de Tweede Kamer vandaag. Teeven wilde niet zeggen waar het gesprek over ging. “Hij belde mij en toen zei ik sterkte ermee.”

De staatssecretaris heeft in een vorige functie in de jaren 90 veel met Moszkowicz te maken gehad en zegt hem te kennen als een ‘goede advocaat’. Hij voegde eraan toe: “Ik vind het triest voor Moszkowicz wat hij allemaal meemaakt.”

Moszkowicz werd vanochtend door de Raad van Discipline uit de advocatuur gezet. Volgens de Raad overtreedt Moszkowicz te vaak de regels.

Inmiddels hebben verschillende strafrechtadvocaten gereageerd op de uitspraak van de Raad. Zo noemde Geertjan van Oosten het vonnis geen goede zaak voor het aanzien van de advocatuur in Nederland. Gerard Spong noemt de uitspraak buitengewoon zwaar en zeer pijnlijk. Ook Britta Böhler vindt het een heel heftige straf, maar benadrukt dat dit niet helemaal het einde hoeft te zijn van Moskowicz’ juridische carrière. “De straf betekent dat hij niet meer tijdens een rechtszitting mag optreden in een toga. Zijn meester-titel staat daar los van, die houdt hij. Hij mag dus gewoon als jurist of juridisch adviseur aan de slag.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven